Tesfaye afviser EU-ønske om at tage imod afghanske flygtninge: Vores samfund kan ikke holde til for meget indvandring

”Løsningen er ikke at åbne dørene til Europa. Tværtimod,” siger udlændingeminister Mattias Tesfaye til EU-ambition om at genbosætte afghanske flygtninge i Europa.

Afghanere, der er flygtet fra hjemlandet, ankommer i sikkerhed til USA. EU-Kommissionen vil forsøge at få både amerikanerne og EU-medlemslandene til at genbosætte flere flygtninge fra Afghanistan.<br><br>
Afghanere, der er flygtet fra hjemlandet, ankommer i sikkerhed til USA. EU-Kommissionen vil forsøge at få både amerikanerne og EU-medlemslandene til at genbosætte flere flygtninge fra Afghanistan.

Foto: Kevin Lamarque/Reuters/Ritzau Scanpix
Maja Hagedorn

Danmark vil ikke tilbyde at tage imod afghanske flygtninge, når EU-Kommissionen om få uger afholder ekstraordinært møde i det såkaldte højniveauforum for genbosættelse.

Det udtaler udlændingeminister Mattias Tesfaye (S) til Altinget.

”Der er ingen tvivl om, at situationen for millioner af mennesker i Afghanistan er alvorlig. Men løsningen er ikke at åbne dørene til Europa. Tværtimod,” siger han i en skriftlig kommentar.

”Vi risikerer at bruge for mange af vores ressourcer på et lille mindretal og for få på det store flertal. Vores egne samfund kan heller ikke holde til for meget indvandring. Det må vi også være ærlige omkring.”

{{toplink}}

Jeg forventer, at de tager ansvar.

Ylva Johansson
EU-Kommissær for indre anliggender
Det er EU's migrationskommissær, Ylva Johansson, der står bag invitationen til Danmark og de resterende 26 medlemslande samt USA, Storbritannien og Canada.

Hendes mål er at få landene til at steppe up. Men hun kan ikke kræve, at de tager imod flygtninge fra Afghanistan, hvor Taliban i løbet af sommeren genvandt magten oven på 20 års krig.

”Det er selvfølgelig frivilligt, men jeg forventer, at de tager ansvar,” siger migrationskommissæren ifølge EU-mediet Politico.eu.

Kommissæren understreger på Twitter, at hun vil diskutere ”konkrete prioriteter med medlemslandene og bidrage med bæredygtige løsninger for de afghanere, som er mest sårbare#.

0:000:00