Theresa May trækker sig som premierminister

EXIT: Den britiske premierminister, Theresa May, træder tilbage 7. juni. Det har hun annonceret til pressen foran sin embedsbolig i Downing Street.

Foto: Toby Melville/Ritzau Scanpix

Storbritannien skal have en ny premierminister.

Det står klart, efter Theresa May fredag formiddag har meddelt, at hun stopper som formand for Det Konservative Parti 7. juni.

Når der er fundet en ny formand, trækker hun sig også som premierminister og overlader den post til den nye formand.

Det var en tydeligt berørt Theresa May, der overbragte beskeden til pressen foran sin embedsbolig i Downing Street. Det skete ifølge The Guardian efter et morgenmøde med Graham Brady, der er leder af en gruppe i den konservative parlamentsgruppe, der kaldes 1992-komitén og består af magtfulde konservative medlemmer.

Mødet kom i kølvandet på en stor intern utilfredshed med Theresa Mays nye Brexitaftale, hvor hun blandt har luftet muligheden for en ny folkeafstemning.

Foran Downing Street understreger May, at hun har gjort alt, hun kunne, for at få parlamentsmedlemmerne til at bakke op om sin aftale.

"Desværre har jeg ikke været i stand til at gøre det. Jeg har prøvet tre gange. Nu står det klart for mig, at det vil være til landets bedste, hvis en ny premierminister leder den kamp. Jeg annoncerer derfor, at jeg trækker mig som leder at det konservative parti fredag 7. juni," sagde hun.

Den tidligere udenrigsminister Boris Johnson nævnes som en af topfavoritterne til at overtage efter Theresa May. Han er blandt andet kendt for at være en af de markante stemmer i Brexit-kampagnen i forbindelse med folkeafstemningen i juni 2016.


    Politik har aldrig været vigtigere

    Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion