Om  
Thomas Banke

Thomas Banke (V) vil i Folketinget

Fhv. borgmester Thomas Banke (V) vil stille op som Venstres folketingskandidat i Fredericia. Han trak sig i starten af 2013 tilbage fra sit hverv som Fredericias borgmester og byrådsmedlem efter sager om bilagsrod, kørselsregnskab samt afhængighed af smertestillende midler. 

Morten Hauge Larsen

Da fristen for at stille op som folketingskandidat for Venstre i Fredericia udløb i aftes, startede forlydender om, at den tidligere skandaleramte politiker Thomas Banke (V) havde meldt sig som kandidat. Det skriver Lokalavisen.dk. 

Den hidtidige kandidat igennem fem år, Niels Martin Vind (V), besluttede i november sidste år, at han ikke ville stille op som partiets folketingskandidat i Fredericia. 

Over for Lokalavisen.dk bekræfter 33-årige Thomas Banke, at han opstiller som kandidat. 

“Jeg vil gerne hjælpe Venstre med at opnå den synlighed, der skal til. Men pressefolk vil opleve en anden Thomas, end ham I kendte. Jeg vil værne om mit privatliv,” siger han.

I forbindelse med Niels Martin Vinds beslutning om ikke at genopstille som kandidat var det netop manglende synlighed, som efter sigende spillede en rolle. 

Valg- og kommunalforsker på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Roger Buch vurderer over for avisen Thomas Bankes chancer for at blive Venstres folketingskandidat i Fredericia som gode:

“Men der er jo ingen tvivl om, at Banke er dygtig. Både på de ydre og de indre linjer kan han noget af det, man skal kunne som politiker. Samtidig står Venstre på landsplan til et godt, men dog ikke super, valg. Så hvis ellers han er ude af sine problemer, og er åben omkring det hele, er mit bud, at han har en god chance,” siger Roger Buch. 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Thomas Banke

Chef for jura og kommunikation, behandlingscentret Stien, fhv. borgmester (V), Fredericia Kommune, fhv. formand, VU
student (IBC, Fredericia. 2003)

0:000:00