Thulesen Dahl: Vi skal have gang i hjemsendelserne

ÅRSMØDE: Hårdere straffe og en ydelse på dagpengeniveau for at passe egne børn i hjemmet er blandt Dansk Folkepartis formands forslag i sin årsmødetale. Her opridser Kristian Thulesen Dahl otte punkter, som partiets politik skal dreje sig om i de kommende år.

ODENSE: Hårdere straffe, asylstop og fokus på danske familieværdier.

Det er klassiske DF-mærkesager, som formand Kristian Thulesen Dahl vil bygge sit partis politik op om i det kommende år.

På årsmødet opremser formanden otte vigtige mål som omdrejningspunkt for talen. Målene kredser om tryghed for unge som gamle, kristne værdier og dansk selvbestemmelse – og så at det skal være en selvfølgelighed at passe på miljø og klima.

Årsmødet markerer DF’s 25-års fødselsdag, og indvandrerkritikken, der om noget karakteriserer partiet, spiler stadig en central rolle. Thulesen Dahl siger blandt andet, at der skal gøres alvor af et asylstop, og at den hjemrejsepolitik, der blev kaldt et paradigmeskift, nu skal realiseres.

”Den sidste finanslov, vi lavede for 2019, indeholdt den nyskabelse – en hjemsendelsesstrategi. Vi sikrede rammerne, men det er den daglige politik, der skal sikre indholdet. At der rent faktisk sker hjemsendelser. Og her har den socialdemokratiske regering desværre svigtet,” siger DF-formanden fra scenen i Odeon i Odense.

Familien i fokus
I de otte punkter er der også stort fokus på familiens tryghed og muligheder for både ældre og gamle. For de mindste skal det være mere attraktivt for forældre at passe børnene i eget hjem.

”I dag er det hovedsageligt kun en mulighed, hvis den ene forælder har et meget vellønnet job. Ved at tilbyde et tilskud på dagpengeniveau til den ene forældre, der passer de små hjemme, vil vi sikre, at det er en reel mulighed for alle,” siger Kristian Thulesen Dahl.

Også på ældrepolitikken har Thulesen Dahl konkrete forslag med i sin tale. De omfatter blandt andet at gøre ældrechecken skattefri og indføre en garanti for plejehjemsplads for alle over 80.

Klima som en selvfølgelighed
Mens verdens øjne hviler på brexitforhandlingerne, berører Dansk Folkepartis formand også sit partis syn på det europæiske samarbejde, som han vil have et opgør med.

Han oplever en omklamring, som det skal være slut med.

”Vi skal sikre, at danskerne er herre i eget hus. Derfor er vores drøm, at vi kommer ud af EU og får en anden tilknytning end i dag,” siger formanden.

Det ottende og sidste punkt drejer som om det grønne, miljø og klima. Det skal være en selvfølgelighed at passe på klima og miljø. Han ønsker at tage de nødvendige skridt med omtanke og pointerer, at det grønne hverken er eller skal være et storbyfænomen.

”Lad være med at lave den falske præmis om, at de uddannede folk fra byen vil miljø og klima, mens de uuddannede folk fra provinsen ikke har forstået, hvad det handler om. Den holder ikke,” siger Kristian Thulesen Dahl.

DF-formanden slutter sin tale med at se tilbage på partiets første 25 år og mindes de folk, der har betydet noget for partiet, men ikke er til mere. Listen tæller blandt andre Mogens Camre, Jesper Langballe og medstifter Poul Nødgaard.

Sidstnævnte, der døde i 2013, blev hædret med et portrætmaleri af Mikael Melbye.

Forrige artikel Se og læs Kristian Thulesen Dahls tale fra DF's årsmøde Se og læs Kristian Thulesen Dahls tale fra DF's årsmøde Næste artikel Kritik af ledelsen og klassiske dyder: Fire ting vi lærte af DF’s årsmøde Kritik af ledelsen og klassiske dyder: Fire ting vi lærte af DF’s årsmøde