Om  
Stine Bardeleben Helles

Tidligere Alternativet-spidskandidat stiller op for Kristendemokraterne

Stine Bardeleben Helles stillede op som spidskandidat for Alternativet i Fyns storkreds i 2019. Hun blev ikke valgt ind, så nu prøver hun i stedet kræfter med Københavnsområdet, hvor hun stiller op for Kristendemokraterne.

Foto: Steen Brogaard/Helles & Docherty
Mathilde Brieghel

I følge TV 2 Fyn var det en ærgrerlig Stine Bardeleben Helles, hvis 1.600 personlige stemmer ikke rakte til en plads i Folketinget. Men nu får hun chancen igen for et andet parti.

Stine Bardeleben Helles skriver i en pressemeddelelse, at hun er blevet godkendt som folketingskandidat i København. Denne gang for Kristendemokraterne.

Hun stiller op som repræsentant for "den grønne og socialt engagerede midte" og skriver, at mærkesagerne handler om velfærd, klimaforandringer og "frihed under ansvar for det enkelte menneske."

Fra Fyn til København

Vejen til folketingskandidaturet i København har både været forbi Fyns Storkreds og Alternativet. Her stillede Stine Bardeleben Helles op som spidskandidat i storkredsen i 2019. Men på trods af at have opnået tre procent af stemmerne på Fyn, rakte det ikke til en plads i Folketinget.

Tre måneder efter nederlaget, meldte hun sig ud af Alternativet. Hun forklarer i pressemeddelelsen, at skiftet kom efter den efterfølgende uro i partiet. Dengang fortalte hun Fyens Stiftstidende, at partiskift ikke var i hendes tanker endnu, og at hun ikke brød sig om "partihoppere."

Den 55-årige fynbo har været bosiddende i København det meste af sit voksenliv. Hun driver sammen med en partner en rådgivningsvirksomhed, som beskæftiger sig med social dimensionering i byggesektoren.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Stine Bardeleben Helles

Klimadebattør, grøn/social byudvikler, partner, Helles & Docherty
kandidat i i antropologi og kulturformidling (Syddansk Uni. 1993)

0:000:00