Om  
Carsten Kudsk

Tidligere DF'ere danner nyt parti

Tre fynske byrådspolitikere går sammen om at danne det nye parti De LokalNationale. Christel Gall bliver formand for partiet.

Natasha Jahanshahi

På Fyn har en gruppe frafaldne medlemmer af Dansk Folkeparti dannet et nyt landsdækkende parti, der har fået navnet De LokalNationale.

Det skriver Fyns Amts Avis

Bag partiet står Christel Gall, der meldte sig ud af Dansk Folkeparti efter at have tabt spidskandidatposten for partiet i Odense tilbage i oktober sidste år. Hun bliver det nye partis formand.

"Vi er en gruppe af ildsjæle, der sammen har valgt at kæmpe videre for de værdier og holdninger, som vi tror på," siger Christel Gall til Fyns Amts Avis.

Derudover er yderligere to tidligere byrådsmedlemmer fra DF med i det nye parti.  Det er Carsten Kudsk i Nyborg og Betina S. Christiansen i Assens.

Partiet har dermed medlemmer i tre fynske byråd og er klar med fire kandidater til kommunalvalget senere på året. Christel Gall forklarer til avisen, at partiet har ambitioner om at stille op til Folketinget, hvis opbaningen er der, når et folketingsvalg nærmer sig. 

Blandt partiets mærkesager er aktiv dødshjælp, Danmark ud af EU, de ældre i centrum, grøn omstilling og en stram udlændingepolitik.

 

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carsten Kudsk

1. viceborgmester, medlem af byråd (LokalNationale), Nyborg, fhv. MF (DF)
industrislagter, levnedsmiddeltekniker

0:000:00