Om  
Connie Hedegaard
Rune Lykkeberg

Tidligere EU-kommissær og minister deltager i klimamarch

Når lørdagens klimamarch bliver afholdt, vil de medvirkende kunne høre en tale af blandt andre tidligere EU-kommissær Connie Hedegaard.

Birgitte Søe

Det er tidligere offentliggjort, at Greta Thunberg, en svensk skoleelev, der blev kendt for sit engagement for grøn omstilling og sin skolestrejke for klimaet, vil deltage i klimamarchen lørdag 25. maj. 

Nu melder også tidligere EU-kommissær og klimaminister Connie Hedegaard sig også ind på dagen, hvor hun skal holde tale til dagens march. Det offentliggør arrangørerne i en pressemeddelelse.

Også Rune Lykkeberg, der er chefredaktør på avisen Information, og Anne Lise Marstrand-Jørgensen, der er dansk forfatter, vil være at finde blandt dagens talere. 

“I de næste år skal hensigter i den grad følges op af handling. De næste skridt i klimakampen bliver sværere for de folkevalgte –  derfor skal Folkets Klimamarch få dage før to vigtige valg sende et utvetydigt stærkt 'kom så' til politikerne," siger Connie Hedegaard. 

Sidste år gik 15.000 danskere med i klimamarch, men arrangørerne håber, at endnu flere vil slå sig til i år.

“Vi håber på at slå rekorden for den største klimademonstration på dansk jord, som var under COP15 i 2009. Det tror vi er muligt,” siger medarrangør Ariel Storm.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Connie Hedegaard

Formand, Concito & KR Foundation, OECD’s Round Table for Sustainable Development
cand.mag. i historie og litteraturvidenskab (Københavns Uni. 1991)

Rune Lykkeberg

Ansvarshavende chefredaktør, Information
studier i filosofi, film og medievidenskab samt litteraturvidenskab på Københavns Universitet

0:000:00