Om  
Knud Enggaard

Tidligere forsvarsminister Knud Enggaard er død

Venstre-veteranen Knud Enggaard er gået bort i en alder af 94 år. Han var forsvarsminister fra 1988-1993.

Fra 1978-1993 stod Knud Enggaard i spidsen for flere ministerier under Anker Jørgensen (S) og senere Poul Schlüter (K).
Fra 1978-1993 stod Knud Enggaard i spidsen for flere ministerier under Anker Jørgensen (S) og senere Poul Schlüter (K).Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Johan Auken Alstrup

Den tidligere forsvarsminister for Venstre Knud Enggaard er død efter længere tids sygdom.

Det oplyser familien i en dødsannonce.

Knud Enggaard sad med få undtagelser i Folketinget i perioden 1964-1998, heriblandt som en del af SV-regeringen under Anker Jørgensen (S). I Venstre var han medlem af hovedbestyrelsen og gruppeformand i flere år.

Enggaard begyndte sin tid i politik hos Venstres Ungdom og ledte som næstformand og senere formand organisationen i fem år.

I sin tid på Slotsholmen stod Enggaard i spidsen for Indenrigsministeriet, Energiministeriet, Økonomiministeriet samt Forsvarsministeriet. Herudover var han minister for nordisk samarbejde og medlem af Folketingets Præsidium.

Læs også

Som toppolitikker stod han blandt andet for omdannelsen af Dong til et statsligt aktieselskab i sin tid som energiminister samt den gradvise lovliggørelse af Christiania, der grundet dets lokation på forsvarets område hørte under hans ressort som forsvarsminister.

Herudover havde Enggaard også ansvar for militæret i forbindelse med den første Golfkrig i 1990 og Balkan-krigen, der resulterede i den såkaldte "Operation Bøllebank".

Gennem sit virke blev han hædret som kommandør af 1. grad af Dannebrogordenen og var modtager af den islandske Falkeorden og Finlands Løves Orden.

At han tilhørte en betroet inderkreds i sit parti kom også til udtryk ved, at Knud Enggaard gennem mange år var dirigent på Venstres landsstævner/landsmøder.

Knud Enggaard blev 94 år.

Han begraves fra Munkebjerg Kirke tirsdag 23. april klokken 11 med efterfølgende jordfæstelse på Dalum Kirkegård.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Knud Enggaard

Fhv. minister (V), fhv. MF
civilingeniør (1954)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024