Om  
Lars Barfoed

Tidligere K-leder fanger formandspost i fiskerikommission

Fiskeriminister Rasmus Prehn har udpeget Konservatives tidligere partiformand, Lars Barfoed, til formand for den nye fiskerikommission, som skal undersøge fremtidssikringen af fiskerierhvervet.

Konservatives tidligere formand, Lars Barfoed, bliver formand for ny fiskerikommission.
Konservatives tidligere formand, Lars Barfoed, bliver formand for ny fiskerikommission.Foto: David Leth Williams/Ritzau Scanpix
Laura Bejder Jensen

Lars Barfoed skal det kommende år stå i spidsen for en ny fiskerikommission, der skal komme med konkrete anbefalinger til, hvordan fiskerierhvervet kan fremtidssikres. Det skriver Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i en pressemeddelelse

Fiskeriminister Rasmus Prehn (S) og Folketingets partier bag aftalen om udmøntning af Brexit-reserven offentliggjorde tirsdag, at Konservatives tidligere partiformand skal være det første kommissionsmedlem.

"Lars Barfoed kommer med en stor politisk indsigt og en kæmpe viden om erhvervslivet – derunder fødevaresektoren – som fiskeriet jo er en afgørende del af," siger fiskeriminister Rasmus Prehn.

Fremtidssikret fiskeri

Beslutningen om at nedsætte en fiskerikommission kom i kølvandet af Brexit, der på grund af kvotereduktioner har skabt udfordringer for dansk fiskeri.

Kommissionen har til opgave at undersøge, hvordan fiskeriet kan forblive økonomisk levedygtigt og bidrage til samfundsøkonomien, samtidig med at klima og havmiljø beskyttes.

"Brexit har desværre vist sig at have enorm betydning for de danske fiskere, fordi fiskekvoterne blev reduceret. Samtidig er en række fiskebestande i havene pressede og brændstofpriserne stiger. Derfor er det helt afgørende for fiskeriets fremtid, at vi finder løsninger på, hvordan vi skaber et økonomisk og miljømæssigt bæredygtigt fiskeri fremover," tilføjer Rasmus Prehn.

Ud over Lars Barfoed kommer kommissionen til at bestå af ni medlemmer, der er eksperter inden for iværksætteri og fødevareudvikling, økonomi og finansiering, fiskeri, forvaltning og samfund, økosystemer, og klima.

Navnene på de resterende medlemmer offentliggøres efter sommerferien.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Barfoed

Kandidat til Europa-Parlamentet (M), formand for Det Kongelige Teater, Foreningen Norden og Danmarks Underholdningsorkester, selvstændig med Lars Barfoed & Company,, næstformand, By & Havn
cand.jur. (Københavns Uni. 1981), CBS Executive Bestyrelsesuddannelse (2016), Harvard Kennedy School Executive Education (2017)

0:000:00