Tidligere minister bliver ny direktør i Dansk Svømmeunion

JOBSKIFTE: Merete Riisager overtager fra 1. januar direktørposten i Dansk Svømmeunion. Hun udfylder dermed stillingen efter fyringen af den tidligere direktør, Pia Holmen.

Siden den tidligere direktør, Pia Holmen, blev fyret 7. februar, har direktørstolen i Dansk Svømmeunion ventet på en afløser.

Valget er faldet på den tidligere undervisningsminister Merete Riisager.

Det skriver Dansk Svømmeunion i en pressemeddelelse

Merete Riisager kommer dermed til at være ansvarlig for 40 medarbejdere, knap 300 medlemsklubber og næsten 200.000 medlemmer, samtidig med at hun overtager direktørposten ovenpå en turbulent tid med stor kritik af unionens ledelse, træningskulturen og forholdene i dansk elitesvømning siden 2001.

Den tidligere minister står derfor overfor en opgave med at genskabe tillid til unionens ledelse efter flere undersøgelser af denne, hvilket ledte til fyringen af den tidligere direktør, Pia Holmen.

Kritikken og undersøgelserne af træningskulturen omkring landsholdet og på Det Nationale Træningscenter førte til, at Danmarks Idrætsforbund konkluderede, at der var begået betydelige ledelsessvigt i perioden 2003 til 2013. Det gjaldt særligt Dansk Svømmeunion, men også Team Danmark.

Nye ledelseskræfter
Merete Riisager er selv tidligere konkurrencesvømmer og vender derfor tilbage til en kendt arena, hvor hun nu kan bidrage med sin faglighed og erfaring. 

Kompetencemæssigt har hun en politisk karriere bag sig som folketingsmedlem for Liberal Alliance i perioden 2011 til juni 2019, hvoraf hun var undervisningsminister i de sidste to et halvt år.

I løbet af hendes politiske karriere har hun desuden taget en kandidatgrad i pædagogik og skrevet bogen 'Selvbyggerbørn', der graver i nogle af årsagerne til, at mange børn mistrives i Danmark.

Hun kan derudover trække på sine erfaringer som rådgivende bestyrelsesmedlem i tænketanken Ideas Beyond Borders.

Forrige artikel S-ordfører får eftertragtet post som statsrevisor S-ordfører får eftertragtet post som statsrevisor Næste artikel Bødskov sår tvivl om CO2-afgift: Regner med beslutning i 2022 Bødskov sår tvivl om CO2-afgift: Regner med beslutning i 2022