Om  
Ulla Tørnæs
Troels Hammelev Petersen
Søren Klarskov Vilby

Tidligere minister indtræder i SDU's bestyrelse

Syddansk Universitet har udpeget tidligere minister Ulla Tørnæs og senior vicepræsident i Danfoss, Troels Petersen, som nye medlemmer til universitetets bestyrelse.

Ulla Tørnæs bringer blandt andet erfaring som tidligere uddannelses- og forskningsminister med til bestyrelsesbordet.
Ulla Tørnæs bringer blandt andet erfaring som tidligere uddannelses- og forskningsminister med til bestyrelsesbordet.Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Cecilie Fischer

Tidligere politiker Ulla Tørnæs og senior vicepræsident i Danfoss, Troels Petersen, er valgt som bestyrelsesmedlemmer i SDU fire år frem.

Det oplyser SDU i en pressemeddelelse.

Universitetets bestyrelsesformand, Søren Vilby, fremhæver, at valget faldt på kandidaterne på grund af deres store erfaring fra erhvervslivet og det politiske landskab.

Ulla Tørnæs blev første gang valgt til Folketinget i 1994 og har siden siddet i Folketinget og Europa-Parlamentet for Venstre frem til 2022. Hun blev tidligere i år formand for Den Sociale Investeringsfond og har meldt ud, at hun stiller op for Venstre til næste års EU-valg.

Den forhenværende politiker ser frem til at trække på sin baggrund som blandt andet tidligere uddannelses- og forskningsminister og undervisningsminister i arbejdet med universitetets kommende udfordringer.

"Med min politiske baggrund ser jeg frem til at skulle bidrage til at gennemføre den nye politiske aftale om kandidatuddannelserne. Den stiller nye krav til SDU, men jeg glæder mig også til at kunne være med til at forme fremtidens universitetssektor," forklarer hun.

De to nye medlemmer indtræder i bestyrelsen 1. oktober 2023.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ulla Tørnæs

Kandidat til Europa-Parlamentet (V), Formand, Den Sociale Investeringsfond, Danida Fellowship Centre, bestyrelsesmedlem, professionshøjskole UC-Syd
exam.art. i fransk (Odense Uni. 1984), ED i fransk (Handelshøjskolen i København 1988), Bestyrelsesuddannelse CBS

Troels Hammelev Petersen

Senior vicepræsident, Danfoss, bestyrelsesmedlem, SDU
Cand Merc (Afsætning og Strategi)

Søren Klarskov Vilby

Formand, SDU og Mountain Top, bestyrelsesmedlem, Nissens
cand.merc. i international marketing (CBS 1989), HD (F) (CBS 1991)

0:000:00