Tidligere minister stopper i Dansk Svømmeunion: Det er selvsagt en bet, siger redaktør

Dansk Svømmeunion skal have ny direktør. Efter halvandet år på posten forlader tidligere undervisningsminister Merete Riisager forbundet, fordi hendes ”kræfter er sluppet op”. Ifølge Altingets idrætsredaktør er det et stort tab for Dansk Svømmeunion.

Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Laura Bejder Jensen

Det seneste halvandet år har hun stået i spidsen for dansk svømning, men nu er det slut. Tidligere undervisningsminister Merete Riisager forlader posten som direktør for Dansk Svømmeunion. 

Det skriver Dansk Svømmeforbund i en pressemeddelelse.

Merete Riisager begrunder beslutningen med, at hun efter ”et hæsblæsende halvandet år på posten” ikke længere har den fornødne energi:  

”Jeg har været glad for at arbejde for foreningslivet og de mange klubber, der er tilknyttet SVØM, men mine kræfter er sluppet op, og nu har SVØM brug for en direktør, der kan træde til med ny energi”.

Siden nytår 2021 har Merete Riisager og Dansk Svømmeunion skullet håndtere coronalukkede svømmehaller, faldende medlemstal og eftervirkningerne af en sag om trivsel i dansk elitesvømning.

Ifølge Altingets idrætsredaktør Rasmus Løppenthin er Merete Riisagers stop et stort tab for unionen.

”Hun er en stærk kommunikator med et solidt kontaktnet til Christiansborg. Men vigtigst af alt så fortæller vores kilder, at formand Pia Johansen og Merete Riisager havde god kemi og et stærkt samarbejde,” siger han og tilføjer:

”Mange i unionen har helt sikkert håbet, at de to sammen kunne føre unionen ud af de interne stridigheder, der har præget dansk svømning de senere år. Derfor er det selvsagt en bet, at hun nu stopper efter kun halvandet år på posten.”

Den såkaldte svømmesag startede i 2019, da en DR-dokumentar dokumenterede, at Danmarks elitesvømmere i en årrække arbejdede under et landstrænerregime, der var med til at give spiseforstyrrelser og depressioner blandt atleterne.

0:000:00