Om  
Ellen Trane Nørby

Tidligere minister udpeges til næstformand for vandsektorens brancheorganisation

Tidligere minister og nuværende formand for Sonfor, Ellen Trane Nørby, konstitueres som næstformand i vandsektorens brancheorganisation, Danva. Hun skal sammen med formand Carsten Nystup tage vare på vandselskabernes interesser.

Ellen
Trane Nørby og Carsten Nystrup er ansigterne bag det nye formandsskab i Danvas bestyrelse.
Ellen Trane Nørby og Carsten Nystrup er ansigterne bag det nye formandsskab i Danvas bestyrelse.Foto: Mads Volquartz
Lærke Møller Hansen

Danva, vandsektorens brancheorganisation, udvælger tidligere Venstre-minister Ellen Trane Nørby som næstformand.

Det blev besluttet på det ordinære bestyrelsesmøde i DANVAs hovedkontor i Skanderborg, oplyser Danva i en pressemeddelelse.

Ellen Trane Nørby skal sammen med Danvas formand, Carsten Nystrup, og den resterende del af bestyrelsen varetage vandselskabernes interesser. En opgave, hun ser frem til at tage på sig.

”Vi skal give vandet en klar stemme, så vi kan sikre rent drikkevand til danskerne og håndtere spildevandet på en måde, så det ikke påvirker miljøet,” udtaler hun.

Carsten Nystrup blev i juni valgt som formand i DANVA efter den tidligere formand, Lasse Frimand Jensen, stoppede, da han han rykkede til Aalborg for at blive borgmester.

Ellen Trane Nørby, der er uddannet cand.mag. i kunsthistorie, har siden 2005 repræsenteret Venstre på Christiansborg, men valgte efter valget i november 2022 at takke af. Siden 2019 har hun siddet på posten som Venstres børne- og undervisningsordfører.

Hun har også i en periode været politisk ordfører, og i 2015 blev hun for første gang minister, hvilket var for områderne børn, undervisning og ligestilling. Fra 2016 til 2019 var hun desuden sundhedsminister.

Helt færdig er Ellen Trane Nørby dog ikke med politik, da hun fortsat er 2. viceborgmester i Sønderborg Kommune og ikke mindst formand for forsyningen i Sønderborg, Sonfor. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Ellen Trane Nørby

Fhv. minister & MF 2007-22 (V), byrådsmedlem, Sønderborg
cand.mag. i kunsthistorie (Københavns Uni. 2005)

0:000:00