Tidligere partiformand stopper som general i humanitær organisation

EXIT: Jann Sjursen takker af i Caritas Danmark efter 12 år som generalsekretær. "Det var tid til, at der skulle ske noget nyt," siger den tidligere partiformand for Kristendemokraterne.

55-årige Jann Sjursen har sagt op som generalsekretær i Caritas Danmark. Han forlader den katolske kirkes humanitære organisation ved udgangen af februar.

"Efter 12 år synes jeg, det er tid til at prøve noget nyt. Ikke fordi jeg har andre planer, men fordi tiden er moden," siger Jann Sjursen, der har været partiformand for Kristendemokraterne og siddet i Folketinget for partiet.

Han understreger samtidig, at skilsmissen sker i al mindelighed.

"Det er min beslutning at stoppe. Jeg synes, det var tid til, at der skulle ske noget nyt", uden jeg endnu ved, hvad det er," siger Jann Sjursen.

Jann Sjursen er dog sikret lidt at rive i den kommende tid. Han fortsætter nemlig som formand i Rådet for Socialt Udsatte.

Han fremhæver, at organisationen er velsmurt, og timingen i forhold til at takke af er rigtig. Særlig glæder han sig over, at det lykkedes Caritas Danmark at komme gennem nåleøjet, så man nu er blandt de 16 organisationer, som har en partnerskabsaftale med Danida.

"Det er jeg rigtig stolt af," siger Jann Sjursen.

Caritas Danmark vil nu indlede jagten på en ny generalsekretær. Man forventer at have afløseren klar til sommer.

Forrige artikel Dagens overblik: Socialdemokratiet blev det største parti til skolevalget Dagens overblik: Socialdemokratiet blev det største parti til skolevalget Næste artikel KL om dødsbrande på plejehjem: Kommuner skal overholde loven KL om dødsbrande på plejehjem: Kommuner skal overholde loven