Tidligere PET-chef bliver ny departementschef i Justitsministeriet

NAVNE: Johan Kristian Legarth udnævnes som ny departementschef i Justitsministeriet. 

Justitsminister Nick Hækkerup (S) har udnævnt ny departementschef. 

Det bliver Johan Kristian Legarth, der tiltræder stillingen, oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse. 

Legarth kommer fra en stilling som juridisk chef i Politiets Efterretningstjeneste (PET), men har siden 13. januar været konstitueret i stillingen som departementschef.  

Han blev ansat som midlertidig departementschef efter en større udskiftning i departementerne i januar, hvor Barbara Bertelsen forlod Justitsministeriet til fordel for stillingen som departementschef i Statsministeriet.  

Justitsministeriet er en velkendt arbejdsplads for Johan Kristian Legarth, der har 18 års erfaring i ministeriet.

I 2000 blev han ansat som fuldmægtig og arbejdede indtil 2018 som blandt andet chefkonsulent og afdelingschef i ministeriet. 

Justitsminister Nick Hækkerup peger på, at Danmark i disse år står over for store udfordringer. Han nævner blandt andet, at der er brug for "et mere nærværende politi, der samtidig kan håndtere den organiserede kriminalitet", og at flere skal ud af kriminalitet. 

"Jeg er sikker på, at Johan er den helt rette person til at understøtte regeringens høje ambitioner, og jeg ser frem til det fortsatte samarbejde," siger Nick Hækkerup i pressemeddelelsen.

Johan Kristian Legarth er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet.

Forrige artikel Anders Eldrup bliver formand for grøn fond Anders Eldrup bliver formand for grøn fond Næste artikel Derfor frygter regeringen, at en ny migrantkrise er ved at bryde ud i Europa Derfor frygter regeringen, at en ny migrantkrise er ved at bryde ud i Europa