Om  
Trine Pertou Mach

Tidligere SF'er melder sig ind i Enhedslisten

Tidligere folketingsmedlem for SF Trine Pertou Mach har meldt sig ind i Enhedslisten og bakker op om partiets borgmesterkandidat i Københavns Kommune.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Birk Sebastian Kotkas

Tidligere folketingsmedlem Trine Pertou Mach har meldt sig ind i Enhedslisten, og giver sin støtte til partiets overborgmesterkandidat i Borgerrepræsentationen, Line Barfod.

Det oplyser hun i et opslag på Facebook.

"Til kommunalvalget på tirsdag har vores hovedstad, hvor jeg bor, en helt unik mulighed for at få en ræverød overborgmester, og jeg står derfor med fornøjelse på Line Barfods - og resten af listens - hold," skriver Trine Pertou Mach.

"Det er jo ikke en hemmelighed, at jeg er pænt venstreorienteret. Jeg har nu formaliseret det med et medlemskab af Enhedslisten, fordi fællesskab gør stærk og fordi den rød-grønne dagsorden i mine øjne er selve nøglen til at skabe et samfund for de mange, her og nu og langt ud i fremtiden," fortsætter hun.

Trine Pertou Mach var medlem af Folketinget for SF fra 2013 til 2015. Her nåede hun at være ordfører for udviklingsbistand, socialpolitik, familie- og børnepolitik og ungdomsuddannelser.

Hun er i dag chef for politik- og presseafdelingen hos Oxfam Ibis, hvor hun har arbejdet siden 2020.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Trine Pertou Mach

MF (EL)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1998)

0:000:00