Tidligere skattemedarbejder tiltales for millionbedrageri

SKATTESAGEN: En tidligere ansat i SKAT og en dansker bosat i USA tiltales fredag for svindel med udbytteskat for over 37 millioner kroner.

En tidligere medarbejder i SKAT og en dansk virksomhedsejer bosat i USA tiltales i dag for millionbedrageri med udbytteskat. 

I fællesskab skulle de to have snydt staten for mere end 37 millioner kroner, der uretmæssigt er blevet udbetalt som overskydende udbytteskat til danskeren i USA.

Den tidligere skattemedarbejder anklages foruden groft bedrageri for embedsmisbrug og for at have modtaget to millioner kroner i bestikkelse. 

"Den pågældende skattemedarbejder er tiltalt for at have modtaget bestikkelse mere end fyrre gange til et samlet beløb af mere end 2 millioner kroner, hvilket gør denne straffesag meget alvorlig og meget speciel," siger statsadvokat for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet Morten Niels Jakobsen. 

Efterforskning af milliardsvindel
Den konkrete sag er ifølge statsadvokaten et resultat af efterforskningen af den store sag om udbytteskat, der blev indledt i 2015:

"Straffesagen er et af resultaterne af den omfattende efterforskning, som har stået på, siden SKAT anmeldte sagen om formodet svindel med refusion af udbytteskat for nu mere end 12 milliarder kroner," siger statsadvokat Morten Niels Jakobsen og fortsætter:

"Det er af stor betydning at få klarlagt, om der er grundlag for at gøre et strafferetligt ansvar gældende mod de to tiltalte. Der er tale om mulig svindel med offentlige midler for et meget stort beløb," siger han. 

Tiltalen går på i alt 14 tilfælde, hvor det udenlandske firma i 2007 uberettiget fik refusion af dansk udbytteskat for over 37 millioner kroner. Den tidligere skattemedarbejder er ifølge bagmandspolitiet 68 år og har været varetægtsfængslet siden maj.

 

Forrige artikel Rufus Giffords afløser er fundet Rufus Giffords afløser er fundet Næste artikel "Damen med håndtasken" fejrer 30 år i Folketinget