Tidligere Uber-direktør bliver ny disruptionchef i ministerium

JOBNYT: Kåre Riis Nielsen indtræder i en helt ny stilling som chef for disruption-taskforcen i Erhvervsministeriet.

Foto: Pressefoto/Kåre Riis Nielsen
Emma Qvirin Holst

Uber i Nordens tidligere direktør skal være med til at sikre, at Danmark bliver en digital frontløber.

Erhvervsministeriet har ansat Kåre Riis Nielsen som ny chef for Erhvervsministeriets disruption-taskforce. Han har tidligere været politisk direktør for Uber i Norden og Baltikum.

”Med ansættelsen af Kåre Riis Nielsen har vi fået en stærk kandidat, der forhåbentligt kan være med til yderligere at forstærke ministeriets digitale fokus og have blik for, hvordan vi kan udnytte de nye digitale og teknologiske muligheder,” skriver Torben Skovgaard Andersen, der er administrationsdirektør i Erhvervsministeriet, i en skriftlig kommentar til Altinget.

Med den nye disruption-taskforce optrapper Erhvervsministeriet sit arbejde med at sikre, at virksomheder og borgere kan få mest mulig gavn af nye teknologier. Og det arbejde ser Kåre Riis Nielsen frem til at tage hul på, når han tiltræder den nye stilling.

”Udfordringen er, hvordan virksomheder og samfundet kan gribe ny teknologi og digitalisering på en smart måde og høste frugterne af det, uden at smide alt over bord. Vi skal optimere mødet med de nye teknologier og samtidig sikre hurtig og effektiv regulering,” siger Kåre Riis Nielsen til Altinget.

Den nye disruption-taskforce skal sikre, at ministeriet er en digital frontløber. Det skal blandt andet ske ved at udarbejde lovgivning, der er klar til digitaliseringen og skabe rum for nye forretningsmodeller.

Erfaringen fra Uber
Med en baggrund hos blandt andre Uber har Kåre Riis Nielsen fået kendskab til de udfordringer, som digitale platforme har på både den teknologiske side, men også i forhold til regulering.

”Dybest handler det om at forstå, hvad ny teknologi kan give samfundet og sørge for fleksibel lovgivning. Fordi både Danmark og andre ikke har råd til at misse nye forretningsmodeller og nye digitale tjenester,” siger Kåre Riis Nielsen og tilføjer:

”Men det skal selvfølgelig være på nogle ordentlige betingelser.”

Kåre Riis Nielsen har første arbejdsdag 1. marts, og en af de første opgaver på bordet bliver blandt andet at få opbygget taskforcens nye team.

Omdiskuteret stilling
Stillingen som chef for disruption-taskforcen skabte en del røre, da Erhvervsministeriet slog den op i starten af januar. Flere af kritikerne i avisernes debatspalter langede ud efter ministeriet for misbruge buzzwords til en stilling, der ikke havde nogen egentlig substans.

Men den kritik preller af på den nye disruptionchef.

”Kritikken var lige så forudsigelig som dansk sommerregn. Selvfølgelig er disruption et modeord, som kan bruges og misbruges. Men helt grundlæggende dækker det over nogle fundamentale globale teknologiske tendenser, som vi endnu ikke helt har forstået omfanget af. Om ti år kalder vi det sikkert noget helt andet. Men de teknologiske muligheder er enorme, og derfor har Erhvervsministeriet stort fokus på disruption og digitalisering for at blive endnu bedre til at navigere mellem ny teknologi og smart regulering til gavn for virksomheder og samfund,” siger Kåre Riis Nielsen og fortsætter:

”Der er ingen tvivl om, at digitaliseringen er kommet for at blive. Der er heller ingen tvivl om, at ny teknologi ændrer og påvirker samfundet markant mere, end vi tror. Og det er det, der er interessant og ikke, hvad man kalder det.”

Kåre Riis Nielsen har foruden Uber blandt andet tidligere arbejdet som chef for public affairs i Novozymes. Han er kandidat i statskundskab fra Københavns Universitet.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kåre Riis Nielsen

Fhv. disruptionschef, Erhvervsministeriet, fhv. politisk direktør, Norden & Baltikum, Uber
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1999)

0:000:00