To borgmestre får Nina Bang prisen

Winni Grosbøll (S) og Mette Touborg (SF) har i dag modtaget Nina Bang Prisen. Prisen overrækkes af tidligere kulturminister Jytte Hilden og undervisningsminister Christine Antorini (S). 

Morten Hauge Larsen

Bornholm Kommunes borgmester Winni Grosbøll (S) og Lejre Kommunes ligeså Mette Touborg er i dag blevet tildelt Nina Bang prisen. Det er i år Nina Bangs 90-års jubilæum som verdens første kvindelige minister, og prisen overrækkes til en yngre lovende og visionær kvindelig politiker. Det oplyser priskomitéen i en pressemeddelelse. 

“Både Winni Grosbøll og Mette Touborg har formået at skabe stor lokal opbakning på tværs af politiske skel med klare visioner for udvikling af både deres kommuner og det danske samfund i en både social og bæredygtig retning. Winni har bl.a. stået bag udviklingen af Folkemødet på Bornholm til en af de vigtigste folkelige politiske begivenheder i Danmark med stadig flere deltagere på ganske få år. Mette har bl.a. skabt og udviklet en samlet strategi for økologi og grøn udvikling i Lejre og er senest nyvalgt formand for Måltidstænketanken under Fødevareministeriet,” siger prisoverækker Christine Antorini (S). 

Winni Grosbøll er uddannet cand.mag. i historie og samfundsfag. Mette Touborg har en uddannelse som sygeplejerske. Begge har de været borgmestre i deres respektive kommuner siden 2009. 

Prisuddelingen foregår i Kommunernes Landsforening.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00