To chefer under Esben Lunde mister job efter kvotesag

KVOTESAG: Mandag mistede miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen fiskeriområdet, og nu fratages to chefer i styrelse deres stillinger.

To ledende chefer i Landbrugs- og Fiskeristyrelsen bliver frataget deres stillinger i sagen om mangelfuld administration af fiskekvoter.

Det oplyser kilder til Altinget.

Sagen om mangelfuld administration af fiskekvoter kostede mandag miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) ansvaret for dansk fiskeri. Og nu bliver to ledende chefer altså også frataget deres stillinger.

Der er tale om kontrol- og fiskeridirektør i Landbrugs- og Fiskeristyrelsen Anders Munk Jensen og fiskerikontrolchef Mik Jensen.

Landbrugs- og Fiskeristyrelsen bekræfter over for Politiken, at de to ledende embedsmænd ikke længere skal have ansvar for fiskeri.

”Styrelsen kan bekræfte, at de to navngivne personer overgår til andre opgaver i Miljø- og Fødevareministeriet. Der er altså ikke tale om, at de pågældende personer bliver afskediget. Derudover kan vi ikke udtale os om konkrete personalesager,” skriver styrelsen i en mail til Politiken.

Undersøgelse på trapperne
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) meddelte mandag, at fiskeriområdet bliver fjernet fra miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen. I stedet bliver området lagt hos Karen Ellemann (V), der i forvejen er minister for ligestilling og nordisk samarbejde.

Beslutningen kom bare få dage inden, at Esben Lunde Larsen skulle have været i samråd om den såkaldte kvotekonge-sag. Her skulle den nu forhenværende fiskeriminister have stået til regnskab for anklager om at have misbrugt embedsværket i sagen om fiskekvoter.

I 2015 blev Rigsrevisionen opfordret til at se nærmere på kontrol og administration af fiskekvoteordningen, og i næste uge vil den færdige rapport blive afleveret til Statsrevisorerne.

,

Forrige artikel Anker Jørgensen får sin egen plads i Sydhavnen Anker Jørgensen får sin egen plads i Sydhavnen Næste artikel Peter Skaarup: Bandekriminalitet har førsteprioritet Peter Skaarup: Bandekriminalitet har førsteprioritet