To chefer under Esben Lunde mister job efter kvotesag

KVOTESAG: Mandag mistede miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen fiskeriområdet, og nu fratages to chefer i styrelse deres stillinger.

To ledende chefer i Landbrugs- og Fiskeristyrelsen bliver frataget deres stillinger i sagen om mangelfuld administration af fiskekvoter.

Det oplyser kilder til Altinget.

Sagen om mangelfuld administration af fiskekvoter kostede mandag miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) ansvaret for dansk fiskeri. Og nu bliver to ledende chefer altså også frataget deres stillinger.

Der er tale om kontrol- og fiskeridirektør i Landbrugs- og Fiskeristyrelsen Anders Munk Jensen og fiskerikontrolchef Mik Jensen.

Landbrugs- og Fiskeristyrelsen bekræfter over for Politiken, at de to ledende embedsmænd ikke længere skal have ansvar for fiskeri.

”Styrelsen kan bekræfte, at de to navngivne personer overgår til andre opgaver i Miljø- og Fødevareministeriet. Der er altså ikke tale om, at de pågældende personer bliver afskediget. Derudover kan vi ikke udtale os om konkrete personalesager,” skriver styrelsen i en mail til Politiken.

Undersøgelse på trapperne
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) meddelte mandag, at fiskeriområdet bliver fjernet fra miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen. I stedet bliver området lagt hos Karen Ellemann (V), der i forvejen er minister for ligestilling og nordisk samarbejde.

Beslutningen kom bare få dage inden, at Esben Lunde Larsen skulle have været i samråd om den såkaldte kvotekonge-sag. Her skulle den nu forhenværende fiskeriminister have stået til regnskab for anklager om at have misbrugt embedsværket i sagen om fiskekvoter.

I 2015 blev Rigsrevisionen opfordret til at se nærmere på kontrol og administration af fiskekvoteordningen, og i næste uge vil den færdige rapport blive afleveret til Statsrevisorerne.

,

Forrige artikel Anker Jørgensen får sin egen plads i Sydhavnen Anker Jørgensen får sin egen plads i Sydhavnen Næste artikel Peter Skaarup: Bandekriminalitet har førsteprioritet Peter Skaarup: Bandekriminalitet har førsteprioritet
Podcast: Udviklingsministerens vigtigste opgave er nærmest umulig

Podcast: Udviklingsministerens vigtigste opgave er nærmest umulig

AJOUR: Den nye udviklingsminister, Flemming Møller Mortensen, vil forsøge at skabe modtagecentre uden for EU til asylbehandling. Men den opgave er nærmest umulig, mener aktørerne på udviklingsområdet. Hør mere om Mortensens vigtigste opgaver i dagens udsendelse.