Om  
Keld Rosenbæk Demant

Bunker Holding-topchef får fire måneders betinget fængsel

Direktøren hos Bunker Holding A/S, Keld R. Demant, er blevet idømt fire måneders betinget fængsel i en sag om salg af jetbrændstof til russiske virksomheder, der var i strid med EU's sanktioner på området. 

Selskaberne Dan-Bunkering, Bunker Holding A/S og direktør samt bestyrelsesformand Keld R. Demant brød EU's sanktioner, da de leverede cirka 172.000 jetbrændstof til russiske virksomheder, der efterfølgende sendte brændstoffet videre til Syrien. 

Sådan lyder dommen fra Retten i Odense tirsdag. 

Dan-Bunkering er blevet idømt en bøde på 30 millioner kroner, imens Bunker Holding A/S har fået en bøde på fire millioner kroner. Keld R. Demant, der er direktør hos Bunker Holding og bestyrelsesformand hos Dan-Bunkering, er blevet idømt en betinget fængselsstraf på fire måneder. 

Brændstof røg videre til Syrien

Handlerne med brændstoffet foregik i perioden oktober 2015 til maj 2017, hvor EU havde indført sanktioner mod Syrien på grund af borgerkrigen i landet. 

Retten i Odense har fundet det bevist, at de to selskaber har solgt jetbrændstof til to russiske selskaber, der i perioden fungerede som generalagent for den russiske flåde. Derefter har de russiske selskaber videreleveret brændstoffet til det russiske luftvåben, der har anvendt det til militære operationer i Syrien. 

Dan-Bunkering, Bunker Holding A/S og Keld R. Demant har undervejs nægtet sig skyldige i sagen. Det er uklart, om de accepterer eller anker dommen. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Keld Rosenbæk Demant

Direktør, Bunker Holding A/S
Executive Management and Board of Director programs,INSEAD, shipping training at Oxford University and Lorange Institute

0:000:00