Om  
Søren Skou
Vincent Clerc
Robert Mærsk Uggla

Topchef i Mærsk træder tilbage: "Timingen er rigtig"

Rederigiganten Mærsk foretager et skifte i den absolutte top, eftersom Søren Skou træder tilbage som administrerende direktør ved årsskiftet. Skiftet er planlagt, og afløseren, Vincent Clerc, er fundet i egne rækker.

"Timingen er rigtig for Maersk, for Vincent, og for mig," siger Søren Skou.
"Timingen er rigtig for Maersk, for Vincent, og for mig," siger Søren Skou.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Kasper Valentin Poulsen

Ved årsskiftet giver administrerende direktør i Mærsk Søren Skou stafetten videre til Vincent Clerc i et planlagt direktørskifte.

Det oplyser rederiet i en pressemeddelelse.

Søren Skou har arbejdet hos Mærsk i næsten 40 år, hvor han siden 2016 har stået i spidsen for rederigiganten.

Bestyrelsesformand i Mærsk Robert M. Uggla takker Søren Skou for sit engagement og mangeårige bidrag til virksomheden:

"På vegne af bestyrelsen vil jeg sige Søren stor tak for hans lederskab og de imponerende resultater. Desuden sætter jeg pris på, at han har spillet en aktiv rolle i drøftelserne af det forestående CEO-skifte.”

Ifølge den afgående administrerende direktør er tiden den rigtige til et taburetskifte:

"Timingen er rigtig for Maersk, for Vincent, og for mig. Virksomheden har leveret godt i en årrække, det finansielle fundament er solidt, og der ligger en ambitiøs plan for de næste trin af strategien, som vil sætte retningen for Maersk i mange år fremover," siger den afgående koncernchef og retter blikket mod sin afløser:

"Jeg har arbejdet tæt sammen med Vincent i mere end et årti, og jeg er overbevist om, at han er den rette til at stå i spidsen for de næste faser af transformationen."

Læs også

Søren Skou sætter dermed punktum for en lang, spændende og udfordrende karriere i Mærsk. Han vil nu se frem til et nyt kapitel, der ved årsskiftet bliver en realitet: "Jeg vil fortsat være erhvervsaktiv med bestyrelsesarbejde, og så glæder jeg mig til at få mere tid til familien og til andre interesser," siger Skou.

Usikre tider i vente

Den kommende kaptajn ved roret er fundet i egne rækker, når Vincent Clerc, der i dag er direktør for virksomhedens Ocean & Logistics forretning, 1. januar 2023 skal sætte den fremtidige kurs for et af verdens største rederier.

Robert M. Uggla byder den kommende administrerende direktør velkommen og kommenterer den nuværende situation for virksomheden:

"Den medvind, som industrien har oplevet i kølvandet på pandemien, er ved at løje af. I bestyrelsen er vi ikke i tvivl om, at Vincent har præcis de egenskaber, der skal til for at fortsætte Maersk's positive udvikling."

Vincent Clerc ser frem til sin kommende rolle som direktør for rederigiganten:

"Det er et stort privilegie at få ansvaret for en virksomhed med så lang en historie, stærke værdier, og et enormt potentiale. Jeg ser frem til at fortsætte det gode momentum, vi har opnået med Søren ved roret," siger Vincent Clarc og fortsætter:

"Følgerne fra pandemien, krigen i Ukraine, og energikrisen i Europa har skabt en række udfordringer, som påvirker os alle. Mange virksomheder befinder sig i en ny virkelighed, hvor de må overveje, hvordan de kan gøre forsyningskæden mere robust og bæredygtig. Her står Maersk i en unik position som den partner, der virkelig kan hjælpe. Det er et stort forretningspotentiale, som vi vil gøre vores yderste for at forfølge."

Vincent Clerc har arbejdet for Mærsk siden 1998. Han har en bachelor i statskundskab fra Université de Lausanne i Schweiz og en masteruddannelse fra Columbia Business School og London Business School.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Skou

Fhv. administrerende direktør, A.P Møller - Mærsk
Maersk International Shipping Education (A.P. Møller-Mærsk 1987), HD i afsætning (Handelshøjskolen i København 1991), MBA (IMD 1997)

Vincent Clerc

Adm. direktør, A.P Møller - Mærsk
bachelor i statskundskab (Lausanne 1995), MBA (Columbia Business School og London Business School 2009)

Robert Mærsk Uggla

Formand, A. P. Møller - Mærsk, formand, Maersk Tankers, direktør, A.P. Møller Holding
MA i Business Administration (Handelshøjskolen i Stockholm)

0:000:00