Ugen i dansk politik: Folketinget stemmer om en advokatundersøgelse i minksagen

Ugen i dansk politik er præget af en tilstand af anspændt venten. Regeringsforhandlingerne spidser til, folketingsmedlemmerne stemmer om en advokatundersøgelse, og der er topmøde i EU. Få et overblik over den politiske uge her.

Regeringsforhandlingerne mellem Socialdemokratiet og Venstre spidser til.
Regeringsforhandlingerne mellem Socialdemokratiet og Venstre spidser til.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Mathias Bach

En ny politisk uge skudt i gang på Christiansborg, hvor man i øjeblikket kan høre en knappenål falde til jorden.

For mens regeringsforhandlingerne mellem Socialdemokratiet og Venstre synes at være i en afgørende fase, bliver udmeldingerne fra de to magtpartier færre.

I EU er der dog stadig massere af politisk aktivitet. Og så skal folketingsmedlemmerne stemme om en advokatundersøgelse i minksagen.

Få et overblik over den politiske uge her:

Mandag

  • Ugen starter ud i Strasbourg, hvor Europa-Parlamentet holder samling. På programmet er blandt andet passagertog på tværs af landegrænser og en vision for EU's landbrugsområder.

Tirsdag

  • På Christiansborg er der møde i folketingssalen klokken 13. Folketingsmedlemmerne skal blandt andet stemme om, hvorvidt der skal foretages en uvildig advokatundersøgelse af Mette Frederiksen og andre ministres rolle i minksagen.
  • Forslaget om ændring af Folketingets forretningsorden skal gennem sin sidste behandling. Folketingsmedlemmerne skal blandt andet tage stilling til at ændre retsgrundlaget for Grønlandsudvalget og Færøudvalget.
  • Retssagen mod Morten Messerschmidt forsætter ved Retten på Frederiksberg. Tirsdag laver anklageren sin procedurer i sagen, der handler om mulig svindel med EU-midler og dokumentfalsk. 

Læs også

Onsdag

  • Onsdag byder på endnu en retsdag i sagen mod Messerschmidt, hvor forsvaret laver sit afsluttende indlæg.
  • Nordisk Råd holder præsidiemøde i Danmark onsdag og torsdag.

Torsdag

  • I Bruxelles holder EU's stats- og regeringschefer topmøde torsdag til fredag. De skal blandt andet diskutere Ruslands krig mod Ukraine, energi, sikkerhed og forsvar.
  • Nordisk Råds præsidiemøde i Danmark slutter.

Fredag 

  • Topmødet mellem EU's stats- og regeringschefer i Bruxelles slutter. 
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00