Ugen i dansk politik: Obama besøger Danmark, og Løkke samler partitropperne til årsmøde

Ugen i dansk politik er fyldt med begivenheder. Altinget giver dig her en overflyvning i de vigtigste begivenheder for den kommende uge. 

Ugen i dansk politik byder på internationalt besøg i Næstved. USA's tidligere præsident Barack Obama besøger nemlig Arena Næstved til en samtale om globale udfordringer og lokale muligheder.
Ugen i dansk politik byder på internationalt besøg i Næstved. USA's tidligere præsident Barack Obama besøger nemlig Arena Næstved til en samtale om globale udfordringer og lokale muligheder.Foto: Thanassis Stavrakis/AP/Ritzau Scanpix
Martha NybroeKatharina Lindharth Møbjerg Madsen

Endnu en uge i dansk politik står for døren. 

Ugeprogrammet byder på alt fra årsmøde i Moderaterne til en tidligere amerikansk præsident, der slår vejen forbi Næstved. Derudover besøger statsministeren Færøerne og Grønland i selskab med EU-Kommissionens formand.

Her får du overblikket over ugen i dansk politik.

Mandag

 • Klokken 10.15 byder Udenrigsministeriet velkommen til et kick-off-arrangement for Danmarks styrkede engagement i Afrika. Både statsminister Mette Frederiksen (S), udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) og minister for udviklingssamarbejde Dan Jørgensen (S) vil være til stede til arrangementet i Den Sorte Diamant i København.
 • Klokken 11.00 fejres den svenske optagelse i Nato med flaghejsningsceremoni foran Nato's hovedkvarter i Bruxelles samt militære ceremonier på ni svenske militæranlæg.
 • Klokken 14.30 afholder Dansk Ungdoms Fællesråd og Finans Danmark Danmarks første 'Ungdommens Økonomiske Topmøde', hvor fokus i år vil være på unges økonomiske trivsel.
 • Klokken 17.00 åbner EU-Parlamentet for den månedlige plenarforsamling i Strasbourg. Her skal parlamentet blandt andet afholde sidste afstemning om ny regulering af kunstig intelligens samt diskutere, at store dele af befolkningen i Gaza sulter. 
 • Skattestyrelsen offentliggør årsopgørelsen for 2023 i dag. Sidste år nåede tre millioner danskere at tjekke deres egen årsopgørelse indenfor de første to dage af offentliggørelsen. 

Læs også

Tirsdag

 • Klokken 10.50 er der møde i Udvalget til Valgs Prøvelse, hvor Dina Raabjerg (KF) forventes at blive godkendt som stedfortræder for Søren Pape Poulsens vestjyske mandat.
 • Spørgetimen klokken 13.00 er aflyst på grund af Søren Pape Poulsen.* Spørgetimen skulle have været med statsminister Mette Frederiksen (S) på dagsordenen, samt sidste behandling af lovforslag om blandt andet hårdere straffe for personfarlig kriminalitet, tillægsbevillinger for finansåret 2023 samt behandling af forslaget om en ændret samtykkemodel for organdonation.
 • Derudover forventes EU-kommissionen i dag at præsentere en gennemgang af de reformer, som den finder nødvendige for fremtidige udvidelser af EU's medlemslande.

Læs også

Onsdag

 • Klokken 9.00 åbner robotkonferencen R-24 i Odense. Konferencen er den største i Norden, hvor robotindustrien fra hele Europa vil mødes til oplæg om blandt andet kunstig intelligens, bæredygtighed og etik i robotteknologi.
 • Klokken 10.00 afholdes dagens første af i alt tre åbne samråd, når minister for byer og landdistrikter Morten Dahlin (V) skal forholde sig til Balance Danmarks nye analyse 'Geografisk fordeling af statslige arbejdspladser i 2015-2023'.
 • Klokken 13.00 skal miljøminister Magnus Heunicke (S) og beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) i åbent samråd om reduktion af importen af produkter med PFAS.
 • Klokken 14.00 fortsætter Magnus Heunicke med endnu et samråd, denne gang om sprøjtegiften diquat. Samrådet er blevet indkaldt efter at Advokatfirmaet Kontra vurderer, at dispensationer fra forbuddet mod diquat strider imod gældende EU-lovgivning.
 • CPH:DOX slår i dag dørene op for deres årlige dokumentarfilmsfestival, hvor der frem til d. 24. marts forventes at komme over 100.000 besøgende forbi til festivalens filmvisninger og -arrangementer.

Læs også

Torsdag

 • Klokken 12.00 præsenterer generalsekretær for Nato Jens Stoltenberg forsvarsalliancens årsrapport. Det forventes at blive Stoltenbergs sidste år som generalsekretær for alliancen.
 • EU-kommissionens formand Ursula von der Leyen er fra torsdag til fredag på Færøerne og i Grønland sammen med statsminister Mette Frederiksen (S). Her mødes de med formanden for Grønlands regering og Færøernes lagmand. Under besøget vil Ursula von der Leyen indvie Kommissionens nye kontor i Nuuk. 

Fredag

 • Klokken 10.00 skal udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) og justitsminister Peter Hummelgaard (S) i åbent samråd om kontrol og bekæmpelse af kriminaliteten på og omkring udrejsecenter Kærshovedgård. Samrådsspørgsmålet er stillet af Betina Kastbjerg (DD) og Inger Støjberg (DD).
 • Klokken 18.00 gæster USA's tidligere præsident Barack Obama Arena Næstved til en samtale om globale udfordringer og lokale muligheder. 3500 gæster har købt billet til at overvære showet.
 • Der er i dag valg i Rusland, hvor præsident Vladimir Putin søger genvalg for femte gang. Forud for valget er Putin-kritiker og krigsmodstander Boris Nadezjdin blevet nægtet opstillingsberettigelse, mens en række af Putins støtter stadig er at finde på stemmelisten.

Lørdag

 • Klokken 10.00 begynder Moderaternes årsmøde i DGI-Huset i Vejle. Her vil fokus blandt andet være på Europa-parlamentsvalget i juni. 

Søndag

 • Klokken 12.00 forventes dele af den russiske opposition at protestere mod præsidentvalget i Rusland. Dette sker på opfordring af Aleksej Navalnyjs enke, Julija Navalnaja.
 • Radikale Venstre afholder i dag ekstraordinært landsmøde, hvor der skal vælges ny formand og næstformand efter at både Mikkel Sarbo og Kathrine Olldag i januar trak sig fra deres poster.

Læs også

*Opdateret mandag den 11. marts 2024 klokken 10.15.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00