Om  
Torben Möger Pedersen
Marianne Philip
Carsten Stendevad

Torben Möger formand for genopretningsfond

Regeringen har udpeget adm. direktør i PensionDanmark Torben Möger Pedersen  som formand for den nye Danmarks Genopretningsfond, mens advokat og partner i Kromann Reumert Marianne Philip bliver næstformand.

Redaktionen

En række kendte navne fra dansk erhvervsliv er af regeringen blevet udpeget til at stå i spidsen for en ny statslig milliardfond, som skal sikre kapital til store coronaramte virksomheder. Det fremgår af CVR-registret, hvor Danmarks Genopretningsfond, som den nye fond hedder, blev registreret 23. december 2020, oplyser Berlingske.

Bestyrelsen tæller også Carsten Stendevad, der 2013-16 var administrerende direktør i ATP.

Derudover er tidligere partner i McKinsey Jørgen Rugholm Jensen både registreret som bestyrelsesmedlem og administrerende direktør i den nye statsfond.

Endelig er den akademiske verden også repræsenteret i bestyrelsen med Philipp Schröder, der er professor i økonomi ved Aarhus Universitet.

Danmarks Genopretningsfond er stiftet af Finansministeriet, efter at regeringen og et politisk flertal i juni 2020 blev enige om at afsætte ti milliarder kroner til denne statslige fond, der skal hjælpe med at rekapitalisere store, coronaramte virksomheder.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Torben Möger Pedersen

Formand for CBS, Danmarks Eksport- og Investeringsfond, Fonden Danish Society for Education and Business, Gefion Gymnasium samt Klimapartnerskabet for Finanssektoren, fhv. administrerende direktør, PensionDanmark
cand.polit. (Københavns Uni. 1984)

Marianne Philip

Advokat, partner i Kromann Reumert, formand, BioInnovation Institute Foundation, Copenhagen Capacity, Bestyrelsesforeningens Center for Cyberkompetencer, Komitéen for God Fondsledelse og Toms Gruppens Fond
cand.jur. (Københavns Uni. 1980), LL.M., (Duke Uni., USA, 1983)

Carsten Stendevad

Senior fellow, Bridgewater Associates, fhv. direktør, ATP
mpp (Harvard 1998), cand.polit. (Københavns Uni. 1999)

0:000:00