Trine Bramsen: Vi skal bruge flere penge på Forsvaret

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) har to helt klare målsætninger for Danmark: Den stærke relation til Nato skal bevares, og der skal sættes flere penge af til forsvaret. I serien om Danmarks sikkerhedspolitiske fremtid har Altinget talt med Trine Bramsen truslerne mod Danmark.

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) overrækker medaljer til danske soldater, som tak for deres indsats i Kosovo. 
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) overrækker medaljer til danske soldater, som tak for deres indsats i Kosovo.  Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Siri Marie Munch Schrøder

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) lægger ikke fingre imellem - hvis Danmark skal forblive trygt og sikkert, skal vi opretholde relationen til Nato. Og ministeren er indstillet på, at realiseringen af det mål kommer til at koste flere penge til det danske forsvar.

"Der er ikke nogen tvivl om, at vi kommer til at skulle bruge flere penge på vores forsvar og sikkerhedspolitik," siger ministeren.

Ifølge Bramsen stammer det stigende behov for økonomisk dækning, at sikkerhedspolitikken sniger sig ind i områder, der ikke før har været så skrøbelige. Det er for eksempel handelspolitik, forskning, erhverv og forsyning.

I denne sidste episode af serien om Danmarks sikkerhedspolitiske fremtid ser forsvarsministeren på truslerne imod Danmark, og hvem Danmark skal alliere sig med for at forblive sikkert.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Trine Bramsen

Transportminister og minister for ligestilling, MF (S)
cand.scient.soc. (Roskilde Uni. 2007)

Andreas Krog

Redaktør, Altinget Forsvar og Altinget Arktis
journalist (DMJX)