TV 2 får ny direktør

JOBNYT: Anne Engdal Stig Christensen bliver ny administrerende direktør i TV 2. Hun tiltræder 1. august. 

TV 2 kan tirsdag præsentere Anne Engdal Stig Christensen som kanalfamiliens kommende administrerende direktør.

Det oplyser TV 2 i en pressemeddelelse.

Det var en enig bestyrelse, der udpegede den nuværende indholdsdirektør som Merete Eldrups afløser.

"Anne har en stor aktie i, at TV 2 står så stærkt, som det er tilfældet i dag, og hun besidder alle de rette kvaliteter til at kunne videreudvikle denne position i fremtiden. Anne er en stærk leder, som formår at motivere og sætte en tydelig strategisk retning," siger TV 2's bestyrelsesformand, Jimmy Maymann, i pressemeddelelsen og uddyber:

"Det har hun vist som indholdsdirektør, og den evne vil TV 2 og medarbejderne få brug for og glæde af de kommende år, hvor udfordringerne er mange med massiv konkurrence og forbrugervaner under hastig forandring."

Langvarigt engagement
Anne Engdal Stig Christensen har været ansat i TV 2 ad flere omgange, senest siden 2013, hvor hun som programdirektør har haft indflydelse på stigningen af den samlede seerandel fra 34,2 procent i 2013 til at være 40,4 procent ved udgangen af første kvartal 2019.

I 2015 blev hun udnævnt til indholdsdirektør og træder altså nu endnu et skridt op ad stigen. 

"Jeg trådte ind ad døren til TV 2 første gang for 25 år siden og får nu det enorme privilegie at blive øverste ansvarlig for TV 2's fremtidige udvikling. Det er jeg både stolt over og glæder mig utroligt meget til. Vi står på toppen af flere års sund og stabil udvikling, men ved også, at fremtiden kalder på nytænkning og innovation," siger Anne Engdal Stig Christensen. 

Merete Eldrup meddelte i januar, at hun efter 11 år på posten som TV 2's administrerende direktør ønskede at fratræde, når den rette afløser var fundet. De to skal i de kommende måneder samarbejde om en blød overgang, inden Anne Engdal Stig Christensen tiltræder 1. august. 

Privat er Anne Engdal Stig Christensen bosat i Odense og gift med direktør i Dansk Håndbold Forbund Morten Stig Christensen. De har tre børn, to bonusbørn og tre bonus-børnebørn.

I samme ombæring er bestyrelsen og finansdirektør Peter Normann blevet enige om, at han fratræder sin stilling 1. juni 2019. Han har været i TV 2 i cirka 11 år. 

Forrige artikel DF finder afløser for Peter Kofod i Aabenraa DF finder afløser for Peter Kofod i Aabenraa Næste artikel Fem scenarier: Hvem bliver sorteper i ræs om valgplakater? Fem scenarier: Hvem bliver sorteper i ræs om valgplakater?