TV 2 Lorry bliver til TV 2 Kosmopol

TV 2 Lorry er "bedre og mere end deres rygte" og bliver derfor natten mellem 10. og 11. januar til TV 2 Kosmopol for at ændre strategi og brand. 

Den nye kanal, TV2 Kosmopol, kommer til at have et større fokus på globale nyheder og nyheder, der går på tværs af regionen. 
Den nye kanal, TV2 Kosmopol, kommer til at have et større fokus på globale nyheder og nyheder, der går på tværs af regionen. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Carl Andersen

Natten mellem 10. og 11. januar skifter TV 2 Lorry navn og strategi og bliver til TV 2 Kosmopol. Hovedstadsområdet området må dermed vinke farvel til Lorry efter næsten 34 år.

Det oplyser tv-kanalen i en pressemeddelse.  

Navneskiftet og den nye strategi er foregået i al hemmelighed over det seneste år og uden forudgående varsel. 

"Dermed undgår vi en nostalgisk diskussion af alt det, som nu forsvinder, uden at kunne vise alt det, der kommer," fortæller Morten Kjær Petersen, direktør for TV 2 Kosmopol. 

Ændringen af navnet sker på baggrund af en undersøgelse, som har vist, at brugerne ser Lorry med fortidens briller. Derfor vil de nu skabe et nyt brand image, som ikke leder tankerne tilbage til fortiden. 

Det er dog ikke kun navnet, der er ændret. TV 2 Kosmopol vil også lægge en ny retning for hovedstadsområdet nyheder – fokus bliver nu at lave nyheder, som går på tværs af hele regionen i stedet for at være lokale for alle. Derudover vil der på den nye station være et større fokus på globale nyheder, som relaterer sig til hovedstadsområdet. 

"Fortiden hænger ved, og det skal der nu laves om på. Vi er bedre og mere end vores rygte, derfor skifter vi navn og retning," siger direktør Morten Kjær Petersen og fortsætter:

"I dag er vi et moderne mediehus, der kommer seerne i møde på TV med kritisk, konstruktiv og løsningsorienteret journalistik."

TV 2 Kosmopol når ud til 34 kommuner og har godt 2,1 millioner potentielle brugere og seere. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00