Om  
Emma Kronqvist
Henriette Marienlund

TV-chef forlader DR efter uenigheder om strategi

DR siger farvel til TV-chef Emma Kronqvist som følge af uenigheder om retningen for TV-kanalernes fremtid. 

Efter to år som i stillingen stopper Emma Kronqvist som TV-chef på DR. Det sker efter uenigheder om fremtidens strategi.

Det skriver DR i en pressemeddelelse ifølge Mediawatch

Emma Kronqvist har siden december 2017 haft det overordnede ansvar for at udvikle og sammensætte DR's TV-tilbud. Dermed har Emma Kronqvist været en central del af DR's store omstilling, som blandt andet har resulteret i lukning af DR3, DR Ultra og DRK som flow-tv-kanaler.

"Jeg har gennem min tid i DR bidraget til den store og nødvendige forandring af tv-tilbuddet, som DR ligesom andre public service-stationer står midt i. Jeg er stolt over det arbejde, der er foretaget i en meget omskiftelig periode, og glæder mig over at have været med til at skabe et solidt grundlag for et stærkt tv-tilbud fremover," siger Emma Kronqvist i pressemeddelelsen.

Bruddet med DR skyldes ifølge mediedirektør Henriette Marienlund uenighed om retningen for DR's fremtidige TV-udbud. 

"Jeg har været rigtig glad for samarbejdet med Emma, der er en stor kapacitet på tv-området i Norden. Emma har haft en krævende opgave som tv-chef i DR, særligt i denne forandringstid. Vi har set forskelligt på retningen fremad og er enige om, at der skal en anden til at løfte opgaven," fortæller Henriette Marienlund i pressemeddelelsen.

Indtil det er besluttet, hvem der skal overtage Emma Kronqvists opgaver, rykker Henriette Marienlund tættere på TV-indholdet, forklarer DR i pressemeddelelsen. 

Emma Kronqvist blev i 2017 hentet fra en stilling som hos programafdelingschef for svenske SVT's tre afdelinger i Malmø, Umeå og Gøteborg.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Emma Kronqvist

Tidl. TV-Chef, DR

Henriette Marienlund

Fiktions- og udviklingschef, DR
journalist (DJH 1990)









0:000:00