Debat

Uafhængige Demokrater: Venstrefløjen er blottet for visioner

DEBAT: Den nuværende flygtningepolitik koster liv. Den er hverken humanistisk eller solidarisk. Det er en skændsel, at partierne på venstrefløjen støtter status quo. Man bør hjælpe de mange frem for de få, skriver Lotte Dalgaard, formand for Uafhængige Demokrater.

Partier som Alternativet og Enhedslisten er vel blandt de ivrigste til at få reformeret systemet, ikke? De arbejder vel for omgående stop for asylbehandling i Danmark, før systemet kræver flere ofre? Svaret er desværre nej, skriver Lotte Dalgaard.
Partier som Alternativet og Enhedslisten er vel blandt de ivrigste til at få reformeret systemet, ikke? De arbejder vel for omgående stop for asylbehandling i Danmark, før systemet kræver flere ofre? Svaret er desværre nej, skriver Lotte Dalgaard.Foto: Jens Nørgaard Larsen
Kristian Tolbøll
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Lotte Dalgaard
Formand for Uafhængige Demokrater

Den 27. august 2015 blev 71 migranter kvalt ihjel i en lastbil på vej op gennem Europa. I sidste uge blev bagmanden stillet for retten. Det er efterhånden blevet hverdag, at asylsystemet kræver sine ofre.

Ifølge FNs flygtningehøjkommisariat omkommer tusindvis af migranter årligt på smuglerruterne mod Europa. Især turen over Middelhavet koster menneskeliv. Baggrunden for denne ulykkelige situation er simpel. De europæiske lande - inklusiv Danmark - kræver, at flygtningene bevæger sig hertil, før de kan søge asyl.

Oftest sker det via menneskesmuglere, og tusindvis af mennesker dør årligt som resultat af denne hovedløse politik, mens menneskesmuglerindustrien har kronede dage.

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected]

Systemet er uretfærdigt
Den danske migrationsekspert Morten Lisborg sagde for nyligt i et interview i Berlingske:

”De flygtninge, jeg arbejdede med i flygtningelejre i Etiopien, nær grænsen til Sudan, var stammefolk, farmere og typisk ikke særligt veluddannede. De levede i en fattigdom, som ville chokere mange danskere. De ville aldrig have mulighed for at rejse penge til at komme til Vesten. Det er kun de stærkeste, som kan det, og derfor er de, der kommer til Europa, kun toppen af isbjerget i forhold til dem, som faktisk har brug for hjælp.” 

De etablerede venstrefløjspartier er pinligt blottet for visioner. De har ikke bare været tavse. De har konsekvent trukket racist-/fascist-kortet over for enhver, der ønsker en reformation af asylpolitikken.

Lotte Dalgaard
Formand for Uafhængige Demokrater

”Jeg mener grundlæggende, at systemet er uretfærdigt, fordi vi bruger så mange millioner på eksempelvis at udvise afviste asylansøgere, samtidig med at midlerne til det langt større antal i nærområderne er langt, langt mindre. For hver 100 kroner man bruger i Danmark, bruger man under en krone på dem i nærområderne.”

Og en ting er, at mange aldrig får mulighed for at rejse pengene, en anden ting er, at de, der rejser pengene, ofte gør det via prostitution af børnene i familien eller salg af organer. På den baggrund er den etablerede venstrefløj naturligvis helt fremme i debatten med konkrete ændringsforslag til den eksisterende lov - ikke sandt?

Partier som Alternativet og Enhedslisten er vel blandt de ivrigste til at få reformeret systemet, ikke? De arbejder vel for omgående stop for asylbehandling i Danmark, før systemet kræver flere ofre? Svaret er desværre nej.

Venstrefløjen mangler visioner
De etablerede venstrefløjspartier er pinligt blottet for visioner. De har ikke bare været tavse. De har konsekvent trukket racist-/fascist-kortet over for enhver, der ønsker en reformation af asylpolitikken. Venstrefløjen på Christiansborg har således ikke bare modarbejdet reformer, men aktivt forsøgt at undertrykke den demokratiske debat.

Heri har de haft en allieret hos De Radikale i form af blandt andre Zenia Stampe og Margrethe Vestager, der for nyligt forsøgte at lukke alt debat om flygtningepolitik i et indlæg i Ræson.

Den nuværende politik koster liv. Den er hverken humanistisk eller solidarisk. Det er en skændsel, at venstrefløjspartierne støtter status quo, og det er en væsentlig grund til, at Uafhængige Demokrater blev dannet.

Asylstop i Danmark
Uafhængige Demokrater arbejder for asylstop i Danmark, så vi kan hjælpe så mange flygtninge og fattige i 3. verdens lande som muligt. Ikke bare de få stærke, der har kræfter og ressourcer til at kæmpe sig via smuglerruterne til Europa. Men derimod de mange svage, der efterlades i flygtningelejrene og i landsbyerne.

Som venstreorienteret parti vil vi hjælpe de mange frem for de få. Vi vil fordoble udviklingsbistanden og sætte en stopper for smuglerindustrien, inden den næste lastbil med kvalte migranter ruller ind over Danmarks grænse.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lotte Dalgaard

Journalist, forfatter
journalist (DMJX, 1994)

0:000:00