Debat

Uafhængige Demokrater: Sådan ødelægger man et samfund

KRONIK: Politikerne på Christiansborg har ført befolkningen bag lyset i årtier. Som John Mogensen sang tilbage i 1971: Der er noget galt i toppen, noget der trænger til at skiftes ud, skriver det nystiftede parti, Uafhængige Demokrater.

NOGET GALT: John Mogensen havde ret allerede for 46 år siden.
NOGET GALT: John Mogensen havde ret allerede for 46 år siden.Foto: Polfoto/Erik Gleie
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Lotte Dalgaard og Michael Reves
Formand for Uafhængige Demokrater og politisk rådgiver

De fire gamle partier Socialdemokratiet, Venstre, Konservative og De Radikale har siden 80’erne løjet og skjult sandheden for den almindelige befolkning både med hensyn til skattenedsættelser, indvandring og EU. Og de fortsætter ufortrødent deres systembevarende fremfærd bakket op af fagforeningerne, der ellers skulle være på arbejdernes side.

Det begyndte allerede at gå galt med vedtagelsen af Udlændingeloven i 1983, hvor daværende statsminister Poul Schlüter stod i spidsen for en regering, der samtidig påbegyndte marginalskattelettelser. Siden er skatten af sidst tjente krone faldet fra 73 til 56 procentpoint, og antallet af udlændinge steget drastisk.

Men det var da Anders Fogh Rasmussen kom til magten i 2001, at ulykkerne tog rigtig fart. Hans tid bød på yderligere skattenedsættelser til de rigeste og ukontrollabel indvandring fra Mellemøsten og Afrika af mennesker, der for manges vedkommende ikke kan integreres og ikke bidrager. Til gengæld koster de samfundet op mod 80 milliarder kroner årligt og lægger pres på vores boligmarked, velfærds- og retssystem.

Før Fogh kom til havnede 25 procent af underklassens børn selv i underklassen. I dag er tallet 33 procent.

Lotte Dalgaard og Michael Reves
Uafhængige Demokrater

Derudover fik Fogh også gennemført sit prestigeprojekt: Udvidelsen af EU med ti østeuropæiske lande, hvilket har vist sig katastrofalt for Danmark. Dels fordi østarbejdere kommer hertil og arbejder til langt under den overenskomstaftalte løn. Og dels fordi de får adgang til vores velfærdsydelser. Det havde Fogh ellers lovet, ikke ville ske. Han sagde i 2002 i forbindelse med forhandlinger om østudvidelserne:

”Arbejdstagerne fra de nye medlemslande får ikke fri adgang til at modtage sociale ydelser.”

Et løftebrud af gigantiske dimensioner! I dag kan omkring 200.000 udenlandske arbejdstagere potentielt modtage børneydelser, skattefradrag for dobbelt husførelse, lægehjælp, dagpenge med mere.

Venstrefløjen har set passivt til, mens højrefløjsregeringer har ødelagt og solgt ud af Danmark.

Lotte Dalgaard og Michael Reves
Uafhængige Demokrater

I 2005 fik Venstre og Fogh et kanonvalg. Men da var østudvidelserne heller ikke trådt i kraft endnu. Hvis danskerne havde vidst, at arbejdstagere fra de 10 ansøgerlande kunne komme her, tilbyde deres arbejdskraft til dumpingpriser og få del i sociale velfærdsydelser, havde nogle vælgere måske besindet sig.

Men det er ikke de eneste ulykker, Fogh og co. står bag. Fiskeriloven fra 2002 medførte, at dansk fiskeri nu er koncentreret på 20-30 kvotekonger, hvoraf den rigeste har tjent 1,5 milliarder kroner, og den gamle tradition med små kuttere og handel med fisk på havnen er gået tabt. I øvrigt har skibsreder og fiskeskipper John-Anker Hametner Larsen fra Thyborøn indsamlet og doneret godt 800.000 kroner til Løkke Fonden. Så kom ikke og sig, at der ikke udveksles vennetjenester mellem politikere og erhvervsliv Danmark.

Problematikken vedrørende arbejdets frie bevægelighed og den deraf følgende løndumping kunne løses med et snuptag efter norsk forbillede. Nemlig ved at indføre mindsteløn på det danske arbejdsmarked og ophæve overenskomsterne til lov. Det har fagforeningerne herhjemme spændt ben for og hvorfor mon? Skulle det ikke være fagforeningerne, der kæmper for deres medlemmers løn- og arbejdsvilkår og sikrer beskæftigelsen inden for deres respektive brancher? Kan deres modstand mod at indføre overenskomsterne ved lov have noget at gøre med, at pamperne med de høje lønninger også gerne vil bevare tingenes tilstand?

I dag er der omkring 400.000 arbejdsparate ledige i Danmark. I runde tal 250.000 på kontanthjælp, dagpenge, integrationsydelse med videre. Og 150.000 der står uden offentlig forsørgelse, fordi de er faldet ud af dagpengesystemet eller ikke er kontanthjælpsberettigede på grund af formue på mere end 10.000 kroner og/eller en ejerbolig.

Nye tal fra Dansk Industri viser, at et rekordstort antal udlændinge, nemlig mere end 200.000, er i job og udgør ni procent af det danske arbejdsmarked. Ret absurd, når der går 400.000 danskere rundt uden arbejde. Alligevel tuder DI og Dansk Arbejdsgiverforening os gang på gang ørerne fulde med, at vi behøver arbejdskraft fra udlandet. Endnu en løgn fra magthaverne i samfundet. For hvem tror på, at næsten en halv million danskere ikke er i stand til at påtage sig de job, udlændinge kommer hertil for at udføre?

Nu vil DI og DA indvende, at de ledige danskere ikke vil eller kan tage de job, som udlændingene udfører. Det er naturligvis noget vrøvl. Danmark fungerede fint inden Fogh og hans østudvidelser, men det var også før gymnasiesnobberiet og et overdrevent fokus på boglige uddannelser kom på mode. Før havde vi ufaglærte job og mesterlærepladser til de, der hellere ville arbejde praktisk end teoretisk. I dag skal alle partout ensrettes mod gymnasiet lige fra folkeskolen. Og selvsamme arbejdsgivere, der råber op om mangel på kvalificeret arbejdskraft, påtager sig ikke deres samfundsansvar og ansætter lærlinge og praktikanter. For hvorfor skulle de det? Det er nemmere og billigere at hyre arbejdskraft fra Østeuropa. Samtidig lider mange af vores børn og unge under de høje – og ikke mindst forkerte – krav, der bliver stillet til dem.

Ikke siden Fogh blev statsminister i 2001 har vi oplevet så massive sociale nedskæringer og forringelser, og det er fortsat under både Helle Thorning-Schmidt og nu Lars Løkke Rasmussen. For eksempel kontanthjælpsreformen fra 2013, 225-timers reglen og halveringen af dagpengeperioden. Før Fogh kom til havnede 25 procent af underklassens børn selv i underklassen. I dag er tallet 33 procent.

Valget i 2001 var i øvrigt et indvandringsstop-valg, hvor Fogh sagde, at Nyrup-regeringens vej var en perspektivløs udlændingepolitik, mens hans egen vej ville blive en strammere udlændingepolitik. Det er ironisk, at der aldrig er kommet så mange indvandrere til landet som i de efterfølgende år. Ikke mindst fordi selvsamme Anders Fogh Rasmussen sendte Danmark i krig i Afghanistan og Irak i årene umiddelbart efter og dermed var med til at sætte regionen i brand og jage millioner af mennesker på flugt.

Nu vil nogle nok sige, det i det mindste er godt, at Dansk Folkeparti har været med til at begrænse skaden. Men Pia Kjærsgaard bød i et interview i Kristeligt Dagblad i 2009 masseindvandringen velkommen. Så længe det var "de rigtige", der kom ind, som hun sagde, så var det fint. Men mon ikke de danskere, der mister job, ikke kan få en bolig og får skåret ned i deres velfærdsydelser, er ligeglade hvilke indvandrere, Pia Kjærsgaard og Dansk Folkeparti synes, er "de rigtige"? Uanset hvad befinder der sig i dag omkring 900.000 indvandrere og efterkommere i Danmark.

Mens syv ud af ti danskere er blevet fattigere i løbet af de seneste ti år, er tre ud af ti blevet rigere. Det er primært boligejernes formuer, der er vokset, og i gennemsnit er deres formue otte-ti gange større end formuen hos dem, der bor i lejeboliger. I takt med at alle statslige arbejdspladser centraliseredes op gennem 00’erne, steg efterspørgslen på boliger i de store byer og dermed også priserne.

Men her spiller indvandringen også ind. For når mere end en halv million mennesker udefra plus deres efterkommere skal huses, siger det sig selv, at der kommer en mangel på lejeboliger. Det har flere konsekvenser. Dels stiger efterspørgslen på købeboliger, hvilket sender priserne på himmelflugt til glæde for boligejerne. Dels stiger huslejen i lejeboliger, og det gør lejerne fattigere. Og dels er der især mange unge, der ikke kan finde et sted at bo, når de for eksempel skal flytte hjemmefra for at studere.

De, der har velhavende forældre, som har mulighed for at investere i et forældrekøb, kan få tag over hovedet, mens deres forældres formue vokser. De, der ikke er så priviligerede, bliver snydt af bolighajer, bor på sofaer hos venner eller ender på gaden.

Siden 2007, da man begyndte at tælle, er der hvert år sket en stigning i antallet af unge hjemløse. I øvrigt er antallet af hjemløse generelt steget de seneste ti år, og vi har nu flere end 6.000 hjemløse i Danmark, omkring 1.200 af dem er 18-24 år.

Det er uværdigt for et samfund, at dets borgere bor på gaden. Og det er uværdigt for et samfund at have op mod en halv million ledige, mens vi forærer job væk til udlændinge.

Partierne på venstrefløjen har især spillet fallit, for det er deres kernevælgere, de har svigtet. Venstrefløjen har set passivt til, mens højrefløjsregeringer har ødelagt og solgt ud af Danmark. Socialdemokraterne har oven i købet været med til at sælge både Dong og vaccineproduktionen i Statens Serum Institut til latterligt lave priser.

Venstrefløjen har mistet fokus på sine traditionelle kerneværdier som kvindefrigørelse, solidaritet med de svageste og ikke mindst ytringsfrihed. For det er den yderste venstrefløj, der råber skældsord, når man ytrer sig om problemer forårsaget af indvandring fra kulturer, der værdimæssigt ligger så langt fra vores, at det ødelægger sammenhængskraften i vores land.

Uafhængige Demokrater befinder sig på venstrefløjen i dansk politik. Vi vil aldrig pege på den egoistiske og pengebegærlige højrefløj, der lyver overfor befolkningen og blæser på de svageste i samfundet. Men vi vil heller ikke følge venstrefløjens urealistiske og usolidariske politik på indvandringsområdet.

Vi vil arbejde for hjemsendelser af udlændinge, udflytning af uddannelsesinstitutioner til UdsigtsDanmark, tilbagerulning af skole-, dagpenge- og kontanthjælpsreformer, indførelse af top- og millionærskat samt andre tiltag, der vil skabe et bedre samfund for os alle. Ikke bare for de rigeste - dem, der sidder i deres elfenbenstårne og hytter deres eget skind, mens de stikker befolkningen den ene løgn efter den anden.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lotte Dalgaard

Journalist, forfatter
journalist (DMJX, 1994)

0:000:00