Uber-chauffører idømt store bøder

SAMKØRSEL: Fire Uber-chauffører er blevet tildelt bøder for ulovlig taxikørsel i Storkøbenhavn. Fagforeningen 3F jubler, og dommen betyder, at flere sager kan være på vej.

486.500 kroner. Det er beløbet, den ene af fire dømte chauffører skal af med, efter Københavns Byret mandag afsagde dom i en sag om samkørselstjenesten Uber.

Det drejer sig om fire tidligere Uber-chauffører, der alle er dømt for at have kørt taxi ulovligt i 2015.

Forsvarer skuffet
Bøden på 486.500 kroner tildeles den tiltalte med flest ulovlige taxikørsler i 2015. Det fremgår af et domsresumé fra Københavns Byret.

Chaufføren har kørt 5.427 kørsler, hvorimod de tre andre dømmes for henholdsvis 399, 609 og 1.282 kørsler.

De fire dømtes advokat, Eddie Omar Rosenberg, skal nu beslutte sig for, om sagen skal ankes og tages videre.

”Vi er meget skuffede over dommen, ikke mindst over størrelsen på bøderne, som jeg ikke mener står mål med det, de har gjort. Men vi skal nærlæse dommens præmisser, før vi beslutter, om vi skal tage sagen videre til landsretten,” siger han til Ritzau ifølge Politiken.

"Dødssynd"
Fagforeningen 3F, der har været udtalt modstander af Uber, er godt tilfreds med dommen.

”Vi har som branche været fuldstændig mundlamme over, at man kunne bruge en applikation på sin telefon til at køre rundt og lege taxa – uden at man blev straffet for det. Men det viser den her dom jo heldigvis også, at det kunne man ikke,” siger Bo Weye Hansen, faglig medarbejder ved 3F Københavns Chauffører, til Fagbladet 3F.

Den faglige medarbejder har ikke megen sympati med de fire dømte.

”Det er selvforskyldt. De har gjort sig skyldige i en af de syv dødssynder, når de har været så grådige, at de har tjent styrtende med penge på at køre taxakørsel i deres egen Fiat Skrammel uden at betale en krone i skat,” siger han til fagbladet.

Flere domme kan være på vej
Sagerne mod de fire blev rejst ved brug af en liste over danske Uber-chauffører. Denne liste blev udleveret fra Ubers hollandske afdeling.

Der blev protesteret mod dette fra forsvarer Eddie Rosenberg, der mente, at det stred imod EU-retten. Han blev dog afvist af retten.

Der er yderligere 1.500 danske navne på listen fra Holland, så der kan være flere domme på vej.

Forrige artikel Billigere biler og mere skattekontrol: Det ved vi om finanslovsudspillet Billigere biler og mere skattekontrol: Det ved vi om finanslovsudspillet Næste artikel Ulla Tørnæs får ny særlig rådgiver Ulla Tørnæs får ny særlig rådgiver