Uddannelsesministeriet i stor intern rokade

ORGANISATION: Uddannelses- og Forskningsministeriet skal omorganiseres ved årsskiftet. To nye styrelser blander opgaverne, og departementet styrkes.

To helt nye styrelser og et departement, som samler ministerbetjeningen. Det er hovedoverskrifterne i den reorganisering, som Uddannelses- og Forskningsministeriet offentliggjorde mandag.

Fra nytår vil to nye styrelser blande opgaverne i ministeriet på en helt ny måde, hvor uddannelses- og forskningsopgaverne samles i den nye Styrelse for Forskning og Uddannelse. Den anden nye styrelse samler ansvaret for dialogen med uddannelsesinstitutionerne og SU-området, Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte.

Samtidig flyttes ansvaret for ministerbetjeningen ind i departementet, og det er meningen, at den nye organisation også skal styrke arbejdet med politikudvikling.

”Vi styrker sammenhængen mellem uddannelse, forskning og innovation, og vi skaber en klarere arbejdsdeling på tværs af ministeriet. Dermed får vi også bedre muligheder for at løfte de videregående uddannelser og forskningen sammen med sektoren,” udtaler departementschef Agnete Gersing i en pressemeddelelse om ændringerne.

Organisationsændringerne skal også underbygge en ny strategi for ministeriet, som forventes klar inden årsskiftet.

Lederstillinger åbne
I forbindelse med at de to gamle styrelser lukkes, og to nye åbner, vil ministeriet opslå stillingerne som styrelsesdirektører.

Den ene af de nuværende direktører, Nils Agerhus fra Styrelsen for Videregående Uddannelser, skal fremover arbejde i departementet som direktør, mens Hans Müller Pedersen, der er styrelsesdirektør i Forsknings- og Innovationsstyrelsen, skal konkurrere med et åbent felt om en af de to nye topposter, hvis han vil. Ministeriet oplyser, at det er en principiel beslutning, at de to nye direktørstillinger skal slås op.

Ministeriet oplyser desuden i pressemeddelelsen, at der ikke skal nedlægges stillinger i forbindelse med omorganiseringen.

Den nuværende struktur blev i hovedlinjerne skabt for ti år siden og omorganiseret for omkring fem år siden, i forbindelse med at en lang række uddannelser, blandt andet professionshøjskolerne, blev lagt ind under ministerområdet.

Forrige artikel Samuelsen: Jeg skulle have væltet Løkke i august Samuelsen: Jeg skulle have væltet Løkke i august Næste artikel Regeringen presses fra alle sider: Stop sparekniven på erhvervsskolerne Regeringen presses fra alle sider: Stop sparekniven på erhvervsskolerne