Lars Løkke besøger Israel og Palæstina

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen er søndag landet i Israel, hvor han blandt andet skal mødes med den Israelske udenrigsminister Eli Cohen og premiereministeren for det palæstinensiske selvstyre, Mohammad Shtayyeh.

Lars Løkke Rasmussen er søndag landet i Israel.
Lars Løkke Rasmussen er søndag landet i Israel.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Emilie Tilma

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) er ankommet til Israel søndag 12. november.

Det skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse. 

Her skal Lars Løkke mødes med den israelske udenrigsminister Eli Cohen, premierministeren for det Palæstinensiske Selvstyre, Mohammad Shtayyeh og FN’s særlige koordinator for den mellemøstlige fredsproces, Tor Wennesland.

Herudover skal udenrigsministeren også tale med repræsentanter fra de familier, der har pårørende, der er taget som gidsler af Hamas efter terrorangrebet 7. oktober. 

Israel har siden terrorangrebet udført flere militære angreb i Gaza, hvor der meldes om voldsomme civile tab. Bare 11. november, dagen inden Løkkes landede i Israel, angreb Israel mål tæt ved Al-Shifa-hospitalet i Gaza by. Israel angreb Al–Shifa, fordi Hamas angiveligt har en vigtig kommandocentral under sygehuset.

"Der er ingen tvivl om, at Israel har ret til at forsvare sig selv i den her situation, men det skal selvfølgelig ske inden for rammerne af folkeretten, herunder den humanitære folkeret. Det er blandt andet det, jeg skal tale med min israelske kollega om," udtaler Lars Løkke om sit besøg og understreger den danske regerings overordnede linje, der har været solidaritet med Israel. 

Med udenrigsministerens besøg er det første gang, at en repræsentant fra den danske regering besøger Israel og Palæstina efter terrorangrebet 7. oktober. Det er også det første ministerbesøg fra et nordisk land.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

0:000:00