Om  
Lars Gert Lose
Jeppe Kofod

Udenrigsministeriets departementschef stopper

Departementschef i Udenrigsministeriet, Lars Gert Lose, fratræder sin stilling til fordel for et nyt job i det private erhvervsliv. 

Lars Gert Lose fratræder sin stilling i slutningen af januar. 
Lars Gert Lose fratræder sin stilling i slutningen af januar.  Foto: Lindsey Wasson/Reuters/Ritzau Scanpix

Efter knap 25 år i Udenrigsministeriet fratræder Lars Gert Lose i slutningen af januar sin stilling som departementschef. 

Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse. 

Lars Gert Lose har fået nyt job og skal i fremtiden være chef for Global Public Affairs hos Copenhagen Infrastructure Partners. 

Blå bog: Lars Gert Lose

Lars Gert Lose er født i 1969. Han blev uddannet cand.scient.pol fra Aarhus Universitet i 1997 og har siden haft arbejde i Udenrigstjenesten. 

Hans stillinger tæller blandt andet: Ambassadesekretær, økonomiske og politiske anliggender, den danske ambassade i Paris (2001-04), ministersekretær for udenrigsminister Per Stig Møller (2004-08), Chef for udenrigsminister Lene Espersens minstersekretariat, samt presseråd (2010-11), Departementsråd, Udenrigs- og sikkerhedspolitik, Statsministeriet (2013-15) samt ambassadør, den danske ambassade i Washington DC, USA (2015-19). 

 

Et tilbud, man ikke siger nej til

"Et par gange i løbet af livet er man heldig at få et tilbud, som man simpelthen ikke siger nej tak til. Jeg glæder mig utroligt meget til at blive en del af CIP og dermed en global markedsleder, der er med til at sikre de afgørende investeringer i den grønne omstilling," siger Lars Gert Lose om sin nye stilling. Han tiltrådte som departementschef i 2019. 

Udenrigsminister Jeppe Kofod takker i samme pressemeddelse Lose for mange års tjeneste i ministeriet: 

"Selv vil jeg ikke lægge skjul på, at jeg er ærgerlig over ikke at kunne fortsætte det tætte samarbejde med Lars. Men det er samtidigt også et skulderklap til Lars’ dygtighed og faglighed, og faktisk til hele tjenesten, at der er så stor efterspørgsel efter vores dygtige medarbejdere til attraktive topstillinger." 

Lars Gert Lose har haft flere forskellige stillinger i Udenrigsministeriet. Blandt andet var han ministersekretær for udenrigsminister Per Stig Møller, ligesom han også har været pressechef i ministeriet og departementsråd i Statsministeriet. Derudover han har han tidligere været dansk ambassadør i USA.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Gert Lose

Chef, Global Public Affairs, Copenhagen Infrastructure Partners
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1997)

Jeppe Kofod

Fhv. udenrigsminister (S)
ba.scient.soc. (Roskilde Uni. 2004), ma i public administration (Harvard 2007)