Om  
Pernille Breinholdt Mikkelsen
Christian Hesthaven

Udlændinge- og Integrationsministeriet får ny departementschef

Pernille Breinholdt Mikkelsen tiltræder som ny departementschef i Udlændinge- og Integrationsministeriet 1. oktober 2021.

Den nye departementschef Pernille Breinholdt Mikkelsen kommer til at arbejde tæt sammen med udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S).
Den nye departementschef Pernille Breinholdt Mikkelsen kommer til at arbejde tæt sammen med udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S). Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Thor Stefansson Hiis

Afløseren for tidligere departementschef, Christian Hesthaven, er nu fundet.

Det bliver Pernille Breinholdt Mikkelsen som fra fredag den 1. oktober tiltræder som ny departementschef i Udlændinge- og integrationsministeriet.

Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse

Pernille Breinholdt Mikkelsen kommer fra en stilling som statsadvokat ved Rigsadvokaten og har bred erfaring fra centraladministrationen, blandt andet fra flere år som afdelingschef i Justitsministeriet.

Hun har desuden flere års erfaring med udlændingeområdet fra det tidligere Integrationsministerium, hvor hun har været kontorchef for flere kontorer. Pernille Breinholdt Mikkelsen er også medforfatter til en bog om udlændingeret.

Om udnævnelsen af den nye departementschef udtaler udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S): 

”Det glæder mig meget, at Pernille tiltræder som ny departementschef. Det har været vigtigt for mig, at vi fandt en person med solid juridisk baggrund og kendskab til udlændingeområdet. Jeg ser frem til samarbejdet.”

Tiltrædende departementschef Pernille Breinholdt Mikkelsen udtaler:

“Jeg glæder mig til at tage fat på de mange vigtige opgaver sammen med alle de dygtige medarbejdere på hele ministeriets område.” 

Tidligere departementschef, Christian Hesthaven, forlod stillingen for at tiltræde stillingen som kommunaldirektør i Rebild Kommune 1. august 2021.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Breinholdt Mikkelsen

Departementschef, Udlændinge- og Integrationsministeriet
cand.jur. (Københavns Uni. 1997)

Christian Hesthaven

Kommunaldirektør, Rebild Kommune
cand.jur. (Aarhus Uni. 2002)