Udmeldinger fortsætter: LA-formand i Esbjerg trækker sig

UDMELDING: Formand for Liberal Alliance i Esbjerg Rene Christensen-Dokbua og den tidligere lokalformand Carsten Grumsen har meldt sig ud af partiet. Årsagen er blandt andet utilfredshed med den fortsatte deltagelse i regeringen.

Liberal Alliances fortsatte regeringsdeltagelse får nu en lokalformand og en tidligere lokalformand til at trække sig fra partiet.
Liberal Alliances fortsatte regeringsdeltagelse får nu en lokalformand og en tidligere lokalformand til at trække sig fra partiet.Foto: /ritzau/Nanna Navntoft
Mikkel Bødker Olesen

Liberal Alliance fortsætter med at modtage protest-udmeldinger.

For tre dage siden sagde regionsrådsmedlem Mette Mørk Mathiesen farvel til partiet, og i dag torsdag har Liberal Alliances formand i Esbjerg, Rene Christensen-Dokbua, meddelt på Facebook, at han trækker sig fra partiet. Han får følgeskab af den tidligere formand i Esbjerg Carsten Grumsen.

Ifølge Rene Christensen-Dokbua sker udmeldingerne som konsekvens af, at partiet ikke har forladt regeringen, som Esbjerg-afdelingen ellers havde anbefalet partiet at gøre i starten af januar.

Ifølge Rene Christensen-Dokbua har flere folketingsmedlemmer også fremsat usande kommentarer om Marianne Mørk Mathiesen i forbindelse med hendes udtrædelse af partiet.

"Hun synes ikke, hun bliver pleaset nok"
I et indslag i TV-avisen sagde LA-landsformand Leif Mikkelsen blandt andet følgende om Marianne Mørk Mathiesens udmeldelse:

"Hun synes simpelthen ikke, hun bliver pleaset nok. Det er der ikke noget at gøre ved. Så må hun klare sig selv, sagde han som kommentar," lød det fra Leif Mikkelsen. 

Udmeldings-opslaget fra de to nu tidligere LA-folk fra Esbjerg er blevet kommenteret af Joachim B. Olsen, som har skrevet "Tusind Tak", ligesom han kalder det illoyalt at kritisere sit parti, når det er i stormvejr.

Liberal Alliances landsformand, Leif Mikkelsen, har ikke mange kommentarer til de to nye udmeldelser.

"Jeg ønsker dem bare held og lykke. Det er helt frivilligt at være her og helt frivilligt at melde sig ud," siger han til DR.

December-drama skaber utilfredshed
I løbet af de seneste to uger har en række medlemmer af Liberal Alliance valgt at trække sig som følge af det turbulente forhandlingsforløb om finansloven og den manglende skattereform.

Allerede 20. december meldte spidskandidat for partiet i Faxe Kenneth Nielsen sig ud af partiet. Han fik senere selskab af lokalformand for Liberal Alliance i Thy/Mors Leo Skydt Jørgensen, som forlod partiet, fordi han havde mistet tilliden til partitoppen.

Men partiets største tab kom i denne uge, da partiet vinkede farvel til sit eneste regionsmedlem i Region Syddanmark, Marianne Mørk Mathiesen. Hun sagde i en pressemeddelelse, at det liberale parti havde mistet sin troværdighed. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Leif Mikkelsen

Fhv. landsformand (LA), fhv. MF (V og LA), gruppeformand & medlem af Folketingets Præsidium
landmand (Asmildkloster Landbrugsskole 1973)









0:000:00