Udviklingsredaktør: Det skal du huske fra 2017

ÅRET DER GIK: Redaktør for Altinget: udvikling giver her sit bud på årets vigtigste politiske begivenheder på udviklingsområdet.

Udviklingsministeren landede i januar 2017 en udviklings- og
humanitærstrategi, der skal sætte retningen for dansk udviklingsarbejde i de
kommende fem år.
Udviklingsministeren landede i januar 2017 en udviklings- og humanitærstrategi, der skal sætte retningen for dansk udviklingsarbejde i de kommende fem år.Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Rasmus Dahl Løppenthin

Efter halvandet års forberedelser indledt af tidligere udenrigsminister Kristian Jensen (V) landede den nye udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) i januar 2017 en udviklings- og humanitærstrategi, der skal sætte retningen for dansk udviklingsarbejde i de kommende fem år.

Her er der flere ting at holde øje med:

1. For første gang nogensinde indgik Folketinget et forlig om de overordnede prioriteter for dansk udviklingsbistand, som dermed sikres en fælles overordnet linje for de kommende fem år. Det vil sige, at linjen også holder, hvis magten skifter ved næste valg.

2. FN’s 17 verdensmål fra 2015 kommer til at danne ramme for strategien. Målene sigter blandt andet mod at stoppe sult og skabe job til alle på verdensplan inden 2030.

3. Som en central målsætning vil regeringen øge samarbejdet med det private erhvervsliv, der skal hjælpe med at skabe job og vækst i udviklingslande, mindre fokus skal være på traditionel udviklingsbistand.
Trods nye fælles rammer, som alle partier undtagen Enhedslisten har tilsluttet sig, har der alligevel været et hav af slåskampe om udviklingsbistanden.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rasmus Løppenthin

Redaktør, Altinget Børn og Altinget Ældre
journalistik og filosofi (Roskilde Uni.)

0:000:00