Uffe Elbæk på Folkemødet: Næste valg bliver det mest spændende i mit liv

Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

PARTILEDERTALE: Socialdemokratiets ambition om en ren S-regering og ungdomsoprøret i 1968 var nogle af temaer, som Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, berørte i sin folkemødetale. Se hele talen her.

BORNHOLM: Alternativets leder Uffe Elbæk tager halvtredsåret for ungdomsoprøret alvorligt.

Det var et gennemgående tema i hans tale ved partiets landsmøde i starten af maj.

Og det var det igen, da han torsdag eftermiddag indtog Folkemødets hovedscene.

"Den radikalitet i nysgerrighed, som '68 for mig står for, er noget af det, som vi har brug for i dag. Evnen til at forestille sig, at verden kan være en anden og noget bedre," sagde Uffe Elbæk.

"Det er, som om kloden har fået feber. Både klimafeber, økonomisk feber og demokratisk feber. Det er, som om alle systemerne på samme tid er sat under pres. Og af gode grunde skaber det bekymringer både her i Danmark og ude i verden," fortsatte han.

Med højst et år til et folketingsvalg, satte Uffe Elbæk også et par ord på den kommende valgkamp og på Socialdemokratiets melding om, at partiet går efter en ren S-regering, hvis rød blok skulle stå med magten efter valget.

Og den melding kaldte Uffe Elbæk for både modig og forfriskende:

"Socialdemokratiet har givet sig selv et frihedsbrev. Og dermed har alle andre partier indirekte fået et frihedsbrev. Og det betyder, at næste valg bliver det nok mest spændende valg, jeg har oplevet i mit liv."

Forrige artikel Corydon: Netavisen Pio fusker med identiteten Corydon: Netavisen Pio fusker med identiteten Næste artikel Digital uddannelse: ”Vi er i gang med et socialt eksperiment” Digital uddannelse: ”Vi er i gang med et socialt eksperiment”
Thulesen Dahl: Vi skal have gang i hjemsendelserne

Thulesen Dahl: Vi skal have gang i hjemsendelserne

ÅRSMØDE: Hårdere straffe og en ydelse på dagpengeniveau for at passe egne børn i hjemmet er blandt Dansk Folkepartis formands forslag i sin årsmødetale. Her opridser Kristian Thulesen Dahl otte punkter, som partiets politik skal dreje sig om i de kommende år.