Ugen i dansk politik: 1.500 politikere skal til topmøde i Aalborg

DET SKER: Torsdag og fredag danner Aalborg rammen for 2019-udgaven af Kommunalpolitisk Topmøde, hvor aktuelle politiske temaer skal diskuteres. Der er desuden et topmøde om parallelsamfund og indvielsen af et nyt energilager på programmet. Få overblik over ugen i dansk politik.

Mandag
Ugen starter på Frederiksberg, hvor kommunalbestyrelsen skal vælge en ny borgmester. Det skal de, efter at 64-årige Jørgen Glenthøj (K) i sidste uge meddelte, at han stopper efter ti år på posten.

Den 31-årige rådmand og formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Simon Aggesen (K), forventes at få overdraget borgmesterkæden.

Et andet sted i København mødes minister for fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde, Eva Kjer Hansen (V), med Demokratikommissionen bestående af blandt andre Røde Kors' generalsekretær, Anders Ladekarl, Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, og formanden for Folkehøjskolernes Forening, Lisbeth Trinskjær.

I Roskilde indvier uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) et nyt energilager, der kan lagre energien fra vind og sol i 600 grader varme sten, mens regeringen senere på dagen holder topmøde om parallelsamfund på Marienborg.   

Tirsdag
Dagens møde i folketingssalen byder blandt andet på behandling af lovforslag om psykisk vold, erstatning for udvikling af Ørestad Fælled Kvarter og videreførelse af rettigheder i forbindelse med Brexit.

Fire ministre skal også en tur i samråd tirsdag. Først skal undervisningsminister Merete Riisager (LA) i samråd om en mulig sammenhæng mellem fejlslagen inklusion og vold i folkeskolen, inden at børne- og socialminister Mai Mercado (K) er kaldt i samråd om hjælp til at yde overvågning af handicappede.

Endelig skal ældreminister Thyra Frank (LA) og boligminister Ole Birk Olesen (LA) i samråd om visitering til plejebolig.

I Retten på Frederiksberg holder Undersøgelseskommissionen om Skat afhøringer.

Onsdag
Foruden et møde i folketingssalen med ministrenes spørgetid skal statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) også til møde i først Udenrigspolitisk Nævn og senere Europaudvalget forud for det kommende EU-topmøde 21. og 22. marts.

I landstingssalen afholder Social-, Indenrigs- og Børneudvalget en åben høring om fremtiden for institutioner under det specialiserede socialområde på baggrund af regeringens udspil til en sundhedsrefom. 

Torsdag
Den helt store politiske begivenhed i denne uge foregår i Aalborg. Her holdes der nemlig Kommunalpolitisk Topmøde 2019 i Aalborg Kongres og Kultur Center, hvor 1.500 kommunalpolitikere, topchefer fra landets kommuner, ministre, folketingsmedlemmer og organisationer samles og drøfter aktuelle kommunalpolitiske temaer.

Længere mod øst, nærmere bestemt i København, uddeler kulturminister Mette Bock (LA) Kulturministeriets Forfatterpris og Kulturministeriets Illustratorpris for børne- og ungdomsbøger.

På Christiansborg skal minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs (V) i samråd om Danmarks klimafinansiering.  

Fredag
I Aalborg fortsætter og afsluttes 2019-udgaven af Kommunalpolitisk Topmøde.

Forrige artikel Her er statens mest brugte konsulenthuse Her er statens mest brugte konsulenthuse Næste artikel Dagens overblik: Radikale stiller ufravigeligt klimakrav til ny S-regering Dagens overblik: Radikale stiller ufravigeligt klimakrav til ny S-regering