Frederiksbergs borgmester stopper efter ti år

AFGANG: Konservative Jørgen Glenthøj stopper efter ti år som borgmester i Frederiksberg Kommune. 31-årig partifælle fra byrådet forventes at overtage posten.

Frederiksberg Kommune skal have en ny borgmester.

Det står klart, efter at 64-årige Jørgen Glenthøj har besluttet at forlade sin post som borgmester efter ti års tro tjeneste. 

Det skriver Frederiksberg Kommune i en pressemeddelelse. 

Jørgen Glenthøj begrunder sin afsked med et ønske om mere tid til blandt andet familie. Han fortsætter i kommunalbestyrelsen valgperioden ud, men genopstiller ikke ved næste valg.

"Jeg har nået en alder, hvor det vil være passende for mig at tænke på mere tid til familien og andre gøremål. Jeg ser frem til at fortsætte mit politiske arbejde som menigt medlem af kommunalbestyrelsen valgperioden ud," siger Jørgen Glenthøj i pressemeddelelsen.

25 år med kommunalpolitik
Jørgen Glenthøj blev valgt ind i kommunalbestyrelsen på Frederiksberg som konservativt medlem for første gang i 1986. Her sad han som byrådsmedlem indtil 1988. 

I 1994 blev Jørgen Glenthøj valgt ind for anden gang, og siden da har han været fast medlem af Frederiksbergs kommunalbestyrelse.

Ved kommunalvalget i 2009 blev Jørgen Glenthøj valgt som borgmester for Konservative. Han fik hele 7.176 personlige stemmer.

Det er altså for Jørgen Glenthøj blevet til mere end 25 års kommunalpolitik på Frederiksberg, og hele ti år i spidsen som borgmester.

Med Jørgen Glenthøjs afsked skal Frederiksbergs kommunalbestyrelse nu vælge en ny borgmester. 

Stafetten forventes givet videre til 31-årige Simon Aggesen (K), som har været medlem af kommunalbestyrelsen siden 2009, hvor han fik 211 personlige stemmer.

Ny konservativ borgmester
Ved kommunalvalget i 2017 fik Simon Aggesen 1.613 personlige stemmer. 4.511 færre stemmer end hans forgænger.

"Nu er tiden kommet til et generationsskifte og derfor giver jeg stafetten videre til Simon Aggesen, som er ung og talentfuld. Alligevel har han allerede masser af politisk erfaring og indsigt til at føre byen og det brede politiske samarbejde videre. Jeg er helt sikker på, at Simon bliver en rigtigt god borgmester," siger Jørgen Glenthøj. 

Simon Aggesen er nuværende rådmand og formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Frederiksberg Kommune. Han glæder sig til den nye opgave, han nu får tildelt.

"Jeg er taknemmelig for og ydmyg over til den tillid, mine politiske kollegaer viser mig. Jeg vil gøre alt for at leve op til tilliden, så vi i bredt samarbejde kan fortsætte udviklingen af det grønne, velfungerende og veldrevne Frederiksberg, som vi alle holder af," siger Simon Aggesen i pressemeddelelsen.

Kommunalbestyrelsen vælger den nye borgmester på bestyrelsens møde 18. marts.

Simon Aggesen forventes valgt, da en enstemmig konservativ gruppe peger på ham som borgmester.

Frederiksberg har haft en konservativ borgmester i 108 år. Men ved kommunalvalget i 2017 var det kun 168 stemmer, der afgjorde, at Jørgen Glenthøj kunne forsætte den konservative tradition.

Forrige artikel I tvivl om, hvem du skal stemme på til folketingsvalget? Tag Altingets test I tvivl om, hvem du skal stemme på til folketingsvalget? Tag Altingets test Næste artikel Overblik: Her er regeringens strategi for kunstig intelligens Overblik: Her er regeringens strategi for kunstig intelligens