Ugen i dansk politik: En lang nedtælling til finansloven

UGEOVERBLIK: 27 nye love, statsbesøg fra Afghanistan, juleaften og en potentiel valgudskrivelse. Altinget bringer overblikket over ugen i dansk politik. 

Velkommen til den sidste politiske uge i 2017. 

Den bliver én lang nedtælling mod fredag, hvor finansloven for næste år skal vedtages. 

Det bliver den ifølge Liberal Alliance kun, hvis der inden da er enighed om markante skattelettelser. Ellers stemmer regeringspartiet imod, og så må regeringen gå af. Det er spændende – men endnu helt uvist, om det sker.

Sikkert er det til gengæld, at vi fejrer jul i weekenden. 

Men inden vi når dertil, skal vi blandt andet igennem 27(!) færdigbehandlinger af nye lovforslag og et statsbesøg fra Afghanistan.

Altinget bringer et ugeoverblik. 

Mandag:
Ugen begynder med tre åbne samråd:

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) præsenterer Økonomisk Redegørelse December 2017.  

Tirsdag:
Der er møde i Folketingssalen, hvor 12 lovforslag skal færdigbehandles. Det drejer sig om alt fra regeringens afgiftssænkninger på chokolade, vin og nødder over onlinebingo på Grønland til en ophævelse af loven mod dobbeltdonation ved kunstig befrugtning.

Der er fire åbne samråd: 

Forsvarets Efterretningstjeneste offentliggør sin årlige rapport 'Efterretningsmæssig Risikovurdering', der både ser på truslen mod Danmarks udsendte og terrortruslen herhjemme.

Onsdag:
Kvinfo siger officielt farvel til sit bibliotek, der fremover bliver en del af Det Kgl. Bibliotek. Samtidig løfter videnscenteret sløret for det, de kalder "det nye Kvinfo". 

Der er møde i Folketingssalen, hvor medlemmerne skal stemme om hele 14 lovforslag. Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) skal blandt andet have ret til at fastsætte, hvor mange kvoteflygtninge Danmark skal tage, og klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt har en hel række lovforslag på dagsordenen.

Torsdag:
Afghanistans udenrigsminister, Salahuddin Rabbani, rejser til Danmark. Programmet for hans besøg er endnu ikke fastlagt. 

Minister for offentlig innovation, Sophie Løhde (V), skal i åbent samråd om udviklingen i antallet af statslige arbejdsplader uden for hovedstaden

Fredag:
Finansloven skal 3. behandles. 

Hvis ikke regeringen er blevet enig med Dansk Folkeparti om "historisk store skattelettelser" inden da, har Liberal Alliance truet med at stemme imod. Det vil sandsynligvis betyde, at der må udskrives valg.  

Weekenden:
Forhåbentlig kan folkene i dansk politik få lidt julefred oven på en hektisk december. 

Altinget ønsker glædelig jul!

Forrige artikel Julekalender: Maria Gjerding tegnede dødningehoveder på ikke-økologiske mælkekartoner Julekalender: Maria Gjerding tegnede dødningehoveder på ikke-økologiske mælkekartoner Næste artikel Stor støtte til IGU-uddannelse: Parter beder regeringen og DF holde sig væk Stor støtte til IGU-uddannelse: Parter beder regeringen og DF holde sig væk