Ugen i dansk politik: Regeringens lovkatalog præsenteres tirsdag

Det årlige World Economic Forum løber af stablen, statsministeren holder en ny åbningstale, og Europa-Parlamentet vælger ny næstformand. Få overblikket over ugen her.

Tirsdag klokken 13.00 i Folketingssalen ventes statsminister Mette Frederiksen at præsentere regeringens lovkatalog.
Tirsdag klokken 13.00 i Folketingssalen ventes statsminister Mette Frederiksen at præsentere regeringens lovkatalog.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Cindy Shummontien Green

Godmorgen og velkommen til en ny uge i dansk politik, som er fyldt med begivenheder fra både ind- og udland.

Mens arkitekturåret sættes i gang i København på tirsdag, ventes regeringen at præsentere et nyt lovprogram for Folketinget.

Hvis vi retter blikket mod udlandet, afholdes der både en filmfestival men også en lang række møder hos FN, Nato, EU og Kontaktgruppen om Ukraine.

Altinget giver dig her et overblik over ugen i dansk politik.

Mandag

 • Vejdirektoratet sparker ugen i gang med en konference om brug af Big Data til vedligeholdelse af veje. Konferencen afholdes i København i forbindelse med et seminar om ’Live Road Assesment’-projektet (LiRA). Her vil Vejdirektoratet samarbejdspartnere fortælle nærmere om nye måder at bruge bilers data til at vurdere vejenes tilstande.
 • Statsrevisorerne holder møde klokken 9.00
 • Økonomer, eksperter og politikere verden over samles i Schweiz til det årlige World Economic Forum, som finder sted i Davos-Klosters indtil på fredag.
 • Den afsatte kong Konstantin af Grækenland skal begraves i Tatoi nord for Athen. Dronning Margrethe, kronprins Frederik og prinsesse Bennedikte deltager i begravelsen.

Tirsdag

 • Arkitekturåret sættes i gang og til åbningen deltager blandt andet Kronprins Frederik, som er protektor for arkitekturåret, Københavns overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) og repræsentanter fra Unesco og den internationale arkitektforening UIA. Begivenheden finder sted grundet Københavns udnævnelse til ’World Capital of Architecture 2023’.
 • Statsminister Mette Frederiksen holder en tale i Folketinget, der har art af en ny åbningstale. I forbindelse med den vil regeringens lovkatalog blive offentliggjort. Det sker klokken 13.00 i Folketingssalen
 • Klokken 19 afholdes der konference om havneudvidelsen af Aarhus Havn. Konferencen finder sted på Aarhus Rådhus.
 • Europa-Parlamentet ventes at udpege en ny næstformand, efter Eva Kaili blev arresteret for bestikkelse. Europa-Parlamentet består af i alt 14 næstformænd, og kandidater indstilles af enten de politiske grupper eller en gruppe bestående af 36 Europa-parlamentarikere.

Onsdag

 • Natos militærchefer og generalsekretær Jens Stoltenberg afholder møde i Bruxelles, som forventes at afsluttes med en pressekonference torsdag klokken 15.00.
 • Ministrenes spørgetid finder sted klokken 13.00
 • FN’s sikkerhedsråd holder møde om situationen i Mellemøsten klokken 16.00 i New York.

Torsdag

 • Udenrigspolitisk Nævn har møde klokken 10.30
 • Der afholdes møde i Folketingssalen klokken 9.00, hvor der er forhandling om statsministerens redegørelse. Det sker efter samme form, som vi kender fra åbningsdebatten i oktober.
 • Den anerkendte amerikanske filmfestival Sundance løber af stablen. Festivalen, som har fundet sted i Utah siden 1985, fokuserer særligt på nye instruktører og film skabt uafhængigt af de store filmselskaber.

Fredag

 • Folketingets Europaudvalg har møde klokken 8.30
 • Industriens Fonds Iværksætterpris bliver uddelt af kronprins Frederik til en nyopstartet hardwarevirksomhed ved Danish Tech Challenge Award Show klokken 14.00
 • Kontaktgruppen om Ukraine, som Danmark sammen med en række andre lande deltager i, mødes på den amerikanske luftbase Ramstein i Tyskland. Det er den amerikanske forsvarsminister, Lloyd Austin, der er vært for mødet.

Lørdag

 • Prisen for Årets Optimister uddeles klokken 17.00 i Docken, København. Tidligere vindere af prisen er blandt andre Poul Nyrup Rasmussen.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

H.M. Dronning Margrethe Alexandrine Þorhildur Ingrid

filosofikum (Københavns Uni. 1960), studier i arkæologi (University of Cambridge 1961), studier i statskundskab (Aarhus Uni. m.fl.)

Jens Stoltenberg

Generalsekretær, Nato, fhv. statsminister, Norge
cand.oecon. (Oslo Uni. 1987)

0:000:00