Ugen i dansk politik: Samråd om arbejdsmiljø, kampflykonference og Europadag

OVERBLIK: Beskæftigelsesminiser Troels Lund Poulsen (V) skal i samråd om, hvordan arbejdsmiljøet kan give flere år på arbejdsmarkedet. Vi kan blive klogere på F35-kampflyene på en konference, og så er der Europadag. Få dit overblik over dansk politik her. 

Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix
Christina Houlind

Velkommen til endnu en uge i dansk politik. Denne gang er det en kort en af slagsen, da vi går Kristi himmelfart i møde, og Folketinget i den anledning holder fri torsdag og fredag.

Mandag:
Vi starter ugen med en konference i anledningen af 25-året for Københavnerkriterierne. Talerne ved konferencen er blandt andre udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) og tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen (V). På konferencen vil der blive set tilbage på Københavnerkriteriernes betydning for udviklingen i EU og kriteriernes betydning for EU-samarbejdet i dag.

Så holder DEO (Demokrati i Europa Oplysningsforbundet) konference om EU og rollen som fredsmægler i fællessalen på Christiansborg. Rasmus Nordqvist byder velkommen, og der vil være oplæg med blandt andre Charlotte Flindt Pedersen, der er direktør i Udenrigspolitisk Selskab.

Så har Europabevægelsen inviteret til debat om EU's energiunion, hvor energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) deltager.

Tirsdag:
Tirsdag er der udviddet spørgetime med statsministeren.

Derudover skal der vedtages en del love i forbindelse med ændring af udlændingeloven. Det drejer sig blandt andet om skærpede regler om udvisning af kriminelle udlændinge, der skal til tredjebehandling, og førstebehandlingen af blandt andet reform af reglerne om ægtefællesammenføring med nyt integrationskrav i stedet for tilknytningskrav.

Så holder Folk & Sikkerhed i samarbejde med Flyvevåbnets Officersskole F-35-konference, hvor en række faglige oplæg skal danne grundlag for en debat om F-35-kampflyet. Derudover vil der være mulighed for at få en større forståelse for kampflyets betydning for Danmark.

Onsdag:
Ugens eneste samråd bliver holdt onsdag, og her er det beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), der står for tur. Han er kaldt i samråd om Teknologirådets fjorten forslag til, hvordan arbejdsmiljøet kan sikre flere gode år på arbejdsmarkedet. I den forbindelse har Beskæftigelsesudvalget bedt ministeren om at vurdere Teknologirådets forslag. 

Udvalget har også bedt ministeren om at redegøre for hvert af forslagenes positive og negative konsekvenser, samt hvilke forslag og andre initiativer der kan sættes i gang.

Dagens byder også på møde i Folketingssalen, hvor der bliver behandlet en række lovforslag. Det drejer dig blandt andet om et lovforslag, der skal sikre, at voksne fortsat kan gå til tandlægen og få samme tilskud, som de hele tiden har fået, på trods af at tandlægeoverenskomsten er opsagt fra 1. juni.

Onsdag er det også Europadag, som markerer Schuman-erklæringen. Det betyder, at busserne flager med det europæiske flag, og at der vil være en masse spændende arrangementer i løbet af dagen.

Tænketanken Europa holder i anledningen af Europadagen et arrangement, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) deltager. Han skal blandt andet holde en tale om Danmarks rolle i EU og Europa. 

Europakommisionen inviterer til danmarkspremiere på fem kortfilm om det moderne EU. Hver af filmene er lavet af filminstruktører fra Finland, Tyskland, Polen, Grækenland og Kroatien. Filmenes kunstneriske udtryk og fortællinger er blevet til på baggrund af kampagnens temaer, som alle danner grundlag for de unge europæeres liv.

Derudover holder VUC Odense Europadagen med Magrete Auken (SF), Pavia Jacobsen (ALT) og Mathias von Jessen (R).

Torsdag: 
Kristi himmelfart. 

Fredag:
Det lader til, at dansk politik er gået på Kristi himmelfartsferie. Der er nemlig ikke mere på programmet i denne uge. 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00