Ugen i dansk politik: Venstres hovedbestyrelse holder møde om Løkke og Jensens fremtid

DET SKER: Venstres hovedbestyrelse mødes for at diskutere partiets formandskab, EU’s brexitforhandler, Michel Barnier, besøger København, og Færøerne afholder valg til Lagtinget, hvor en måling tyder på et magtskifte. Altinget giver dig overblikket over denne uge i dansk politik.

Mandag
Alternativet åbner en ny uge i dansk politik, når partiet mandag og tirsdag afholder sommergruppemøde i København.

Venstres kommuneforeninger i region Midtjylland mødes for at diskutere situationen i partiet, hvor Lars Løkkes og Kristian Jensens poster som henholdsvis formand og næstformand er til debat.

I Biarritz i Frankrig afsluttes G7-topmødet mellem verdens syv førende industrinationer. Her forventes Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, at afholde et afsluttende pressemøde.

Tirsdag

Dagen byder på to pressemøder:

  • Klokken 12.30: Finansminister Nicolai Wammen (S) præsenterer regeringens servicetjek af de offentlige budgetter, Økonomisk Redegørelse og en opdateret mellemfristet fremskrivning med det økonomiske råderum frem mod 2025.

  • Klokken 14.00: I forbindelse med den sidste dag af partiets sommergruppemøde afholder Alternativet pressemøde.

Det er også i dag, at undersøgelseskommissionen om Skat fortsætter sine afhøringer i Retten på Frederiksberg. Afhøringerne fortsætter onsdag.

Derudover er justitsminister Nick Hækkerup (S) indkaldt i to åbne samråd i retsudvalget:

  • Klokken 13.00: Hækkerup skal redegøre for myndigheders håndtering af sagen om det danske firma Dan-Bunkerings mulige involvering i levering af brændstoffer til Syrien.
  • Klokken 14.00: Hækkerup skal redegøre for, hvordan han vil nedbringe de rekordhøje sagsbehandlingstider fra anmeldelse til afgørelse i sager om voldtægt og andre sædelighedsforbrydelser.

Onsdag
EU’s chefforhandler for Brexit, Michel Barnier, besøger onsdag København, hvor han skal mødes med Europaudvalget og Det Udenrigspolitiske Nævn. Her skal han drøfte status på forhandlingerne med udvalgenes medlemmer, og der vil blive afholdt en kort pressebriefing i forbindelse med mødet.

Venstres kommuneforeninger i Region Sjælland holder møde om ledelsen i partiet.

Og så er to ministre indkaldt i åbne samråd:  

  • Klokken 11.00: Justitsminister Nick Hækkerup (S) skal igen i samråd, men denne gang får han selskab af udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S). Samrådet foregår i Europaudvalget og vedrører EU-Domstolens afgørelse i sag om familiesammenføringer. Mattias Tesfaye skal svare på, hvilke konsekvenser dommen får for de afviste familiesammenføringsbegæringer af henholdsvis tyrkere og andre tredjelandsborgere.
  • Kl. 12.00: Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen (S) skal redegøre for evalueringen af førtidspensions- og fleksjobreformen, samt hvordan ministeren vil handle på den. Ministeren er blandt andet blevet bedt om at oplyse, om han vil tage initiativ til at fortsætte forhandlingerne om reformen.

Det er også i dag, at EU’s forsvarsministre mødes til et uformelt møde i Finland i Helsinki, hvor Danmarks forsvarsminister Trine Bramsen (S) deltager. Mødets dagsorden er endnu ikke fastlagt.

Mødet slutter torsdag.

Torsdag
Socialdemokratiet afholder som det sidste af Folketingets partier torsdag sit sommergruppemøde. Det finder sted på Marienborg i Kongens Lyngby. Der forventes at blive afholdt et pressemøde i forbindelse med mødet, men partiet har endnu ikke meldt et bestemt tidspunkt ud.

Fredag
Efter to ugers intern uro samles Venstres hovedbestyrelse fredag til et møde, hvor partiets formandskab forventes at være øverste punkt på dagsordenen. I løbet af de forgangne uger har flere af partiets kommuneformænd afholdt møder i regionerne, hvor de har diskuteret, om der er opbakning til nuværende formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen.  

Mødet slutter lørdag.

Der er også et enkelt samråd i dag. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard Thomsen skal klokken 11.00 redegøre for en sag om arbejdsmiljøet hos den danske virksomhed Sky-Light A/S, hvor flere medarbejdere har fået alvorlige skader på lungerne efter at have arbejdet med et sundhedsskadeligt kemisk stof i virksomheden.

Lørdag og søndag
Lørdag 31. august åbner stemmeurnerne på Færøerne, hvor der afholdes valg til øernes Lagting. I sidste uge blev valgets første meningsmåling offentliggjort, og her står de borgerlige partier til at overtage magten, mens den nuværende lagmand Aksel V. Johannesens socialdemokratiske parti, Javnaðarflokkurin, står til at få noget af en vælgerlussing.

Forrige artikel Dagens overblik: Løkke vil fremrykke landsmøde og søge genvalg som Venstres formand Dagens overblik: Løkke vil fremrykke landsmøde og søge genvalg som Venstres formand Næste artikel Regeringen er klar med status: Hvor mange penge er der i kassen til velfærd? Regeringen er klar med status: Hvor mange penge er der i kassen til velfærd?