Ugens EU-podcast: Von der Leyens vision for Europas fremtid efter pandemien

PARLAMENTET SPECIAL: Kan Europa rejse sig fra coronakrisen som en samlende kraft i verden? Det håber EU-chef Ursula von der Leyen. Podcasten fokuserer denne uge på hendes første State of the European Union-tale, analyseret af politikere og eksperter.

Abonner på Parlamentet i iTunes | Acast | Spotify

”Dette er øjeblikket, hvor Europa skal vise vejen ud af denne skrøbelighed frem mod en ny livskraft.”

Sådan sagde Ursula von der Leyen, da hun som Unionens første kvindelige kommissionsformand nogensinde holdt sin første State of the European Union-tale i Europa-Parlamentet onsdag.

Det var en lang tale på 1 time og 18 minutter, hvor EU-chefen med udgangspunkt i pandemiens udfordringer fremlagde sine visioner for samarbejdet inden for klimapolitik, digital udvikling, mindsteløn, migration og meget andet.

Samme dag gennemførte Altinget sammen med EU-Kommissionens repræsentation i Danmark et arrangement i København, hvor politikere og eksperter forholdt sig til udvalgte dele af talen – og til Europas udfordringer i verden.

I denne uges særudgave af podcasten har værten Thomas Lauritzen udvalgt to af de seancer, som han selv var ordstyrer for på scenen i Ny Kongensgade onsdag eftermiddag.

Du kan bl.a. møde professor Rebecca Adler-Nissen, tidligere Paris-ambassadør Kirsten Biering og EU-ordførerne fra Venstre og Dansk Folkeparti, Jan E. Jørgensen og Morten Messerschmidt.

Lyt med – det er næsten som at være der selv!

Abonner på Parlamentet i iTunes | Acast | Spotify

Forrige artikel Podcast: Engang var Radikale vejen til magten - nu er det nærmest omvendt Podcast: Engang var Radikale vejen til magten - nu er det nærmest omvendt Næste artikel Podcast: Er det slut med bred enighed, når pengene til de sociale projekter skal fordeles? Podcast: Er det slut med bred enighed, når pengene til de sociale projekter skal fordeles?
Regeringen lander bred aftale om milliarderstatning til minkavlere

Regeringen lander bred aftale om milliarderstatning til minkavlere

ERSTATNING: Et bredt flertal i Folketinget er enige om en aftale, som sikrer knap 19 milliarder i erstatning til danske minkavlere og følgeerhverv. Over de næste ti år skal avlerne kompenseres for aflivningen af alle mink i kampen mod coronasmitte.