Under tre procent kører på ren el: V-kommuner halter langt bagefter med kommunale elbiler

Knap tre procent af de kommunale biler i venstrekommuner kører på el. I socialdemokratiske og konservative kommuner er tallet tre gange højere. Det er ikke godt, siger Venstres klimaordfører.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Rasmus Raun Westh

Uambitiøs, kaldte Venstre regeringen og støttepartiernes aftale om 775.000 såkaldt grønne biler. Partiet ville have en million.

Samtidig har regeringen ifølge V-formand Jakob Ellemann-Jensen “overhovedet ikke” gjort nok for at nå målet om 70 procent CO2-reduktion i 2030.

I kommunerne halter Venstre dog langt bagefter med den grønne omstilling af den kommunale flåde af biler til eksempelvis hjemmehjælpere. Det viser en undersøgelse, Altinget har lavet på baggrund af tal fra Danske Bilimportører.

Med blot 2,92 procent er Venstre det landsdækkende parti, som har den laveste andel elbiler i den samlede bilflåde i de kommuner, hvor de har borgmesterposten. Den eneste undtagelse er Alternativet, der med én borgmesterpost og 0 elbiler på Fanø ligger i bunden.

Venstre er dermed langt bagud i forhold til Socialdemokratiet, der topper listen med 10,62 procent elbiler i den kommunale bilflåde.

Venstres klimaordfører, Marie Bjerre, er ikke imponeret over partiets placering på listen.

”Det er jo ikke godt,” siger hun og fortsætter:

”Vi har rigtigt mange borgmesterposter i landdistrikterne, hvor er der lidt mere afstand, og hvor markedet måske ikke har sørget for, at der er tilstrækkeligt med elladestandere."

0:000:00