Om  
Henrik Studsgaard

Undersøgelse af tidligere departementschefs rolle i minksagen stopper

Den tjenstlige undersøgelse af forhenværende departementschef Henrik Studsgaards rolle i minksagen stopper. Det skyldes, at han ikke længere er ansat i statens tjeneste.

Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Jonas Fredborg

Da Henrik Studsgaard er blevet ansat i Esbjerg Kommune, kan undersøgelsen af den tidligere departementschef i Miljøministeriets rolle i minksagen ikke fortsætte.

Det skriver Ritzau ifølge Jyllands-Posten.

Henrik Studsgaard starter i det nye år som direktør for Teknik & Miljø i Esbjerg Kommune og er derfor ikke længere ansat i staten.

"Medarbejder- og Kompetencestyrelsen kan oplyse, at den tjenstlige undersøgelse ikke kan fortsætte, når Henrik Studsgaard ikke længere er ansat i statens tjeneste. Det følger af almindelige tjenestemandsretlige regler," skriver styrelsen i en mail til Ritzau.

Henrik Studsgaard har siden august været fritaget for tjeneste som departementschef i Miljøministeriet. Det skyldes hans fremtrædende rolle i den ulovlige beslutning om at aflive samtlige mink i Danmark, som blev truffet af regeringen i november 2020.

I den forbindelse vurderede Medarbejder- og Kompetencestyrelsen efter rådslagning fra Kammeradvokaten, at Henrik Studsgaard har begået en forseelse af en sådan grovhed, at der kunne være tale om, at han skulle idømmes en strengere sanktion end de øvrige embedsmænd.

Henrik Studsgaard blev af Minkkommisionen kritiseret for ikke at rejse spørgsmålet om lovhjemmel bag regeringens beslutning om at aflive alle minkene, selv om han godt vidste, at den manglede.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Studsgaard

Kommunaldirektør, Furesø Kommune, fhv. departementschef, Miljøministeriet og afdelingschef, Folketinget
cand.jur. (Københavns Uni. 1995), HD i finansiering og kreditvæsen, CBS

0:000:00