Ung skolelærer på vej i Folketinget for SF

PORTRÆT: Thomas Medom er opstillet som nummer tre på SF's partiliste i Østjyllands Storkreds. Med sine kun 30 år har den tidligere SFU-formand hurtigt opnået den relativt sikre opstilling. Som folkeskolelærer er han optaget af uddannelsespolitiske spørgsmål.

Jeg kender elev- og studenterpolitik rigtig godt og har mange kontakter. Det vil gøre, at jeg kan være med til at få flyttet politikken udenfor Christiansborgs tykke mure og opbygge nogle alliancer ude i samfundet.

Thomas Medom (SF)
Folketingskandidat
Fakta
CV
Født i 1980.
Byrådsmedlem for SF i Århus, hvor han er politisk ordfører og formand for Børn og Unge-udvalget.
Medlem af SF's hovedbestyrelse fra 2006 - 2010.
Uddannet folkeskolelærer.
Redaktør for Lærerstuderendes Landskreds' medlemsblad LL-Nyt i 2006.
Landsformand for Socialistisk Folkepartis Ungdom fra 2004 til 2005.
En folkeskole og et Danmark for alle. Det er, hvad Thomas Medom svarer, når han skal forklare, hvorfor han stiller op til Folketinget.

Den 30-årige folkeskolelærer vil arbejde for at få indført, at der er to lærere, når 1. til 3. klasse bliver undervist i folkeskolen.

"Vi skal have sat turbo på 2-lærer-ordninger. Vi har en situation i folkeskolen, hvor flere og flere havner i specialklasser og andre dyre løsninger. Det kan vi tage i opløbet ved at skabe mere tid til den enkelte elev. Vi vil få mere tid til den stille pige ovre i hjørnet, og til den urolige dreng, der ellers bare sidder og kaster med papirkugler."

Lokal- og ungdomspolitiker
Medom stiller op til Folketinget i Århus, hvor han også sidder i byrådet og er formand for Børne- og Ungeudvalget. Han er tidligere formand for Socialistisk Folkepartis Ungdom (SFU). Både arbejdet i SF og SFU har givet ham et godt kontaktnetværk og et godt overblik over mange politikområder, mener han.

"Jeg kender elev- og studenterpolitik rigtig godt og har mange kontakter. Det vil gøre, at jeg kan være med til at få flyttet politikken uden for Christiansborgs tykke mure og opbygge nogle alliancer ude i samfundet."

Lokalt engagement
Medom har også selv været involveret i enkeltsager. Som da han fungerede som talsmand for en gruppe, der lagde pres på Udlændingeservice for at få omgjort afgørelsen om, at den århusianske hjemmehjælper Beth Kefas arbejds- og opholdstilladelse ikke kunne blive forlænget.

Kefa, der oprindeligt kommer fra Kenya, var ved at blevet skilt fra sin mand. Hun modtog en meddelelse fra Udlændingeservice, der ikke ville forlænge hendes opholdstilladelse. Men Udlændingeservice endte med at omgøre deres beslutning, så Kefa kunne blive i Danmark og fortsætte arbejdet som hjemmehjælper.

Dokumentation
PORTRÆTSERIE: Rygter om et snarligt folketingsvalg har længe floreret i gangene på Christiansborg. Uanset hvornår valget kommer, betyder det politisk entré på den store nationale scene for en række mere eller mindre uprøvede parlamentarikere. Altinget.dk sætter med denne portrætserie fokus på de mest sandsynlige og interessante nye ansigter på tinge.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Thomas Medom

Rådmand, Børn & Unge (SF), Aarhus Kommune
lærer (Aarhus Lærerseminarium 2007), cand.pæd.soc. (Aarhus Uni.)

0:000:00