Valgnævnet godkender partiet "Danmarksdemokraterne – Inger Støjberg"

Valgnævnet har godkendt et parti med Inger Støjberg i navnet. Støjberg har givet samtykke til registeringen, men det vides endnu ikke, om hun står bag partiet.

Placeholder image
Inger Støjberg har hverken be- eller afkræftet, om hun står bag partiet "Danmarksdemokraterne – Inger Støjberg", der er blevet godkendt af Valgnævnet i dag. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Lyt til artiklen

Skal et nyt parti med Inger Støjberg i spidsen hedde "Danmarksdemokraterne"? Måske.

Valgnævnet har i hvert fald godkendt et parti med navnet "Danmarksdemokraterne – Inger Støjberg" - og det fremgår således nu af listen over godkendte partier, der ligger på Indenrigs- og Boligministeriets hjemmeside.

Det er forretningsmanden Jan Vilstrup fra Birkerød, der har ansøgt om godkendelse af navnet. Samme Jan Vilstrup står også bag oprettelsen af foreningen Danmarksdemokraterne og købet af DK-Hostmaster domænenavnet danmarksdemokraterne.dk, som dog fortsat er tomt.

Jan Vilstrup oprettede domænet til hjemmesiden 6. maj 2022, mens foreningen blev oprettet i CVR-registret 8. juni. Det er dog endnu uvist, om parti, forening eller domæne har noget med Inger Støjberg at gøre.

Støjberg har givet samtykke til partinavnet

Dog har Valgnævnets sekretariat bekræftet over for Jyllands-Posten, at Støjberg har givet samtykke til, at hendes navn bliver brugt i partinavnet.

Berlingske skriver derudover, at Støjberg til Ritzau har afvist selv at have søgt om en oprettelse af partiet og ligeledes ikke har villet svare på, om hun kender Jan Vilstrup.

Til gengæld har hun tidligere over for Ritzau ifølge Berlingske og TV 2 tilkendegivet, at hun syntes at "Danmarksdemokraterne" var "et meget godt navn".

Valgnævnet er tirsdag mødtes for at godkende nye ansøgninger om partinavne. Efter et parti har fået godkendt sit navn, skal det bruge 20.182 vælgererklæringer for at blive opstillingsberettiget, og Valgnævnet mødes først igen om flere måneder. 

Det er derfor ved at være sidste chance, hvis Inger Støjberg skal oprette et parti, der skal være opstillingsberettiget inden næste folketingsvalg, der skal afholdes senest juni 2023.

Valgnævnet har også modtaget en anden partiansøgning med "Inger Støjberg" i navnet, nemlig "Danske Værdier - Inger Støjberg". Ansøgningen om godkendelse af ”Danske Værdier - Inger Støjberg" frafaldt dog, da ”Danmarksdemokraterne” blev godkendt, skriver Jyllands-Posten.

Dokumentation

Inger Støjberg har hverken be- eller afkræftet, om hun står bag partiet "Danmarksdemokraterne – Inger Støjberg", der er blevet godkendt af Valgnævnet i dag.


Omtalte personer

Inger Støjberg

Fhv. udlændinge- og integrationsminister (V), næstformand (V), MF (V og løsgænger)
MBA (Aalborg Uni. 2013)

    Politik har aldrig været vigtigere
    Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
    Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser